Ingrediente
2 cepe albe
Dafin, cimbru, sare, piper
O lingura de ulei
1, 5 kg ciuperci
250 g nuca macinata
Un borcan foi de vita murate sau 6-7 pachete de foi de la piata
O cutie rosii in bulion
Mod de preparare
Se caleste ceapa la foc mic, intr-o lingura de ulei pana cand devine sticloasa si se inmoaie bine.
Se adauga sare, piper, dafin si cimbru.
Se adauga ciupercile tocate neuniform si se calesc timp de 20 minute la foc mic.
Se iau de pe foc si se amesteca cu nucile macinate.
Se impaturesc sarmalele, se aseaza intr-o cratita cu fund gros si tapetata cu foile de vita deteriorate.
Se blendeaza rosiile in bulion, se amesteca cu putina apa si se toarna peste compozitie.
Se fierbe 20-25 minute, apoi se da la cuptor inca 30 minute, la foc mic.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii