Șase copii au fost răniți după ce două tobogane gonflabile au fost luate pe sus de vânt, la Oradea: Autoritățile locale au pornit o anchetă în acest caz

Autor: Cristina Mocanu

Șase copii au fost răniți după ce două tobogane gonflabile au fost luate pe sus de vânt

Sursa: Antena 3

Două tobogane gonflabile au fost luate pe sus de vânt, în Oradea, provocând accidentarea a șase copii.

Șase copii au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce două tobogane gonflabile au fost răsturnate de vânt. Incidentul a avut loc la un festival organizat în Cetatea Oradea, stârnind panică în rândul sutelor de părinți prezenți, care au sunat imediat la 112. Din fericire, niciun copil nu a fost rănit grav.

Șase copii răniți după ce ce două tobogane gonflabile au fost luate pe sus de vânt

Ziua de 1 iunie, destinată bucuriei și sărbătoririi copiilor, a fost marcată de un incident dramatic în Oradea, unde șase copii au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce două tobogane gonflabile au fost luate de vânt. Accidentul s-a produs în Cetatea Oradea, în cadrul unui festival dedicat Zilei Internaționale a Copilului, aducând spaimă și panică în rândul sutelor de părinți prezenți.

Potrivit observatornews.ro, în timpul desfășurării evenimentelor, vântul puternic a răsturnat un tobogan gonflabil în care se aflau șase copii cu vârste cuprinse între trei și șapte ani.

Incidentul a declanșat imediat o reacție de urgență, numeroși părinți sunând la 112 în căutarea ajutorului. Din fericire, echipajele de intervenție au reacționat prompt. În zonă se afla deja un echipaj de pompieri, trimis preventiv, care a intervenit imediat pentru a evalua situația și a acorda primul ajutor copiilor răniți.

Citește și: Raisa, fetița de doi ani, a fost condusă pe ultimul drum azi, de Ziua Copilului: Verișorul ei urmează să fie adus la locul faptei pentru reconstituirea crimei

Care este starea actuală de sănătate a copiilor?

În urma incidentului, în Cetatea Oradea au fost trimise rapid ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă și un echipaj de prim ajutor de la Detașamentul 2 de pompieri. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bihor au declarat pentru News.ro că cei șase copii aflați în tobogan nu au suferit răni grave, fiind evaluați la fața locului de către echipajul medical.

Părinții a trei dintre copii au refuzat transportul acestora la spital, considerând că nu este necesar, în timp ce ceilalți trei copii au fost duși la o unitate medicală pentru investigații suplimentare, pentru a se asigura că nu au suferit răni interne sau complicații.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

După incident, toate jucăriile gonflabile din cadrul festivalului au fost dezumflate imediat pentru a preveni alte accidente. Organizatorii și autoritățile locale au demarat mai multe anchete pentru a stabili circumstanțele exacte ale incidentului și pentru a identifica eventualii responsabili. Se investighează dacă măsurile de securitate au fost adecvate și dacă echipamentele gonflabile au fost ancorate corespunzător pentru a rezista rafalelor de vânt.

Citește și: Ei sunt cei trei tineri care au fost luați de ape în Italia: “I-am spus să nu meargă, pentru că era obosită, dar până la urmă am cedat.”

Acest incident subliniază importanța măsurilor de siguranță la evenimentele publice, mai ales când acestea implică copii. Autoritățile locale și organizatorii de evenimente trebuie să se asigure că toate echipamentele sunt sigure și că există planuri de intervenție rapidă în caz de urgență.

În concluzie, incidentul din Oradea este un avertisment serios privind importanța securității în cadrul evenimentelor destinate copiilor. Deși cei șase copii nu au suferit răni grave, accidentul a adus în prim-plan necesitatea unor măsuri de protecție mai riguroase și a unei monitorizări atente pentru a preveni astfel de situații în viitor.