Șase copii din Teleorman trec printr-o adevărată dramă, după ce tații i-au părăsit! Mama lor trebuie să îi crească de una singură, doar din alocații și ajutor social: „Sunt distrusă, efectiv”

Autor: Diana Ghita

Prin ce situație trec cei șase copii și mama lor

Sursa: Captură YouTube Kanal D

În ediția de duminică, 28 iulie, a emisiunii „Asta-i România”, a fost prezentată povestea dramatică a Simonei Mocofan, care se luptă de una singură pentru a-și întreține cei șase copii.

În comuna Băbăița, județul Teleorman, trăiește Simona Mocofan, o mamă eroină de 31 de ani, alături de cei șase copii ai săi. Povestea lor, prezentată duminică la „Asta-i România”, este una de supraviețuire și determinare într-un context extrem de dificil.

Cu câți bani trăiesc lunar Simona și cei șase copii ai ei

Simona este mama a șase copii cu vârste cuprinse între 9 luni și 13 ani, proveniți din două căsnicii eșuate.

Prima căsnicie s-a sfârșit când soțul ei a părăsit-o pentru o altă femeie și a lăsat-o să se descurce singură cu trei copii. A doua căsnicie a fost marcată de violență domestică, care a culminat cu alungarea soțului agresiv din casă, cu ajutorul poliției, și obținerea unui ordin de restricție.

Micuții sunt foarte afectați de lipsa unei figuri paterne din viața lor: „Unii copii râd de noi, n-avem tată, spun că suntem orfani.

Simt o durere mare”.

De asemenea, atunci când reporterii „Asta-i România” au întrebat-o pe fiica cea mare a familiei Mocofan: „Care e cea mai mare tristețe a sufletului tău?”, aceasta a răspuns, cu ochii în lacrimi: „Că nu este tata lângă mine”.

Viața nu a fost deloc ușoară pentru Simona. Singura sursă de venit stabilă a familiei o reprezintă alocațiile și ajutorul social, care totalizează doar 3900 de lei pe lună.

Acești bani sunt insuficienți pentru a acoperi nevoile de bază ale celor șapte membri ai familiei, iar tații copiilor nu contribuie cu pensie alimentară.

Citește și: „Mami e în cer” Povestea impresionantă a patru copii orfani de mamă, care au rămas în grija tatălui. Bărbatul face tot posibilul pentru a le asigura un trai cât mai bun

Simona Mocofan: „Sunt distrusă, efectiv”.

Reporter: „Care e cea mai mare dorință a sufletului dumneavoastră?”.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Simona Mocofan: „Să-mi văd copiii bine, atât”.

Cei șase copii își doresc cu ardoare să iasă din sărăcie

În plus, Simona muncește cu ziua ori de câte ori are ocazia pentru a aduce un venit suplimentar. În ciuda greutăților, Simona și copiii ei reușesc să se mențină uniți și să privească înainte cu speranță.

Deși nu au un birou adecvat pentru a-și face temele, copiii nu se lasă descurajați.

Determinarea lor de a învăța și de a-și construi un viitor mai bun este impresionantă. Micuții, în special fata cea mare, visează să-și ajute mama și să scoată familia din sărăcie.

Citește și: Povestea emoționantă a familiei care, dintr-un container, a ajuns să trăiască într-o casă nouă! Cum a ajuns destinul a patru copii să se schimbe radical

Reporter: „E ceva ce ți-ai promis ție că o să faci când o să fii mare?”.

Fiica cea mare: „Da, că o să mă angajez după școală și o să-mi ajut familia”.

Reporter: „Care e cea mai mare dorință a ta, în prezent?”.

Fiica cea mare: „Să nu mai trăim în această casă”.

 


O nouă ediție incendiară a emisiunii ”Casa iubirii”. Mâine, 9 septembrie, se încing spiritele între Gagea și Julia, în timp ce Antoni va explica pozele în care apare alături de o tânără misterioasă.