Șase turiști vietnamezi au murit în Bangkok după ce au fost otrăviți cu cianură într-un hotel de lux

Autor: Andrei Costanda

Anchetatorii au descoperit cianură în ceaiurile consumate de cei șase turiști

Sursa: Royal Thai Police

Șase turiști au fost găsiți morți într-un hotel de lux din Bangkok, după ce au băut ceai contaminat cu cianură, într-un aparent act de disperare provocat de datorii.

Poliția din Bangkok investighează un caz cutremurător după ce șase turiști vietnamezi au fost descoperiți morți într-o cameră de hotel de lux, Grand Hyatt Erawan. Potrivit autorităților, aceștia au consumat ceai care conținea cianură, iar unul dintre cei decedați ar fi fost responsabil pentru otrăvirea băuturii, motivele fiind legate de datorii mari.

Cadavrele celor 6 turiști au fost descoperite de o cameristă

Descoperirea macabră a fost făcută marți seară de o cameristă.

Cadavrele erau deja în descompunere, semn că victimele muriseră cu cel puțin 24 de ore înainte de a fi găsite. Între cei decedați se numără trei bărbați și trei femei, majoritatea vietnamezi, însă două dintre victime aveau și cetățenie americană.

Inițial, se credea că a avut loc o împușcătură, dar poliția a infirmat aceste zvonuri, dezvăluind în schimb o poveste și mai tulburătoare. Ancheta a arătat că doar cinci dintre victime erau înregistrate în evidențele hotelului, cu camere repartizate la etajele cinci și șapte.

Cu toate acestea, toate cadavrele au fost găsite într-o singură cameră de la etajul cinci.

Victimele au fost identificate ca fiind Sherine Chong, 56 de ani, și Dang Hung Van, 55 de ani, ambii cu dublă cetățenie americană și vietnameză. Alți patru cetățeni vietnamezi au fost Thi Nguyen Phuong, 46 de ani, soțul ei Hong Pham Thanh, 49 de ani, Thi Nguyen Phuong Lan, 47 de ani și Dinh Tran Phu, 37 de ani.

În ziua tragediei, grupul a comandat mâncare și ceai, livrate în jurul orei 14:00. Potrivit poliției, doamna Chong a refuzat oferta unui chelner de a face ceai pentru oaspeți, preferând să se ocupe personal de băuturi. Chelnerul a observat că Chong părea vizibil stresată și vorbea foarte puțin. După ce chelnerul a părăsit camera, nimeni altcineva nu a mai intrat în apartament, conform investigațiilor.

Citește și: Cât a ajuns să coste o banală sticlă de apă în stațiunea Costinești. Reacția șefului ANPC: ,,Dacă Costineștiul ar fi arătat ca Nisa”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Geta Sterp vorbește despre purtatul centurii de siguranță în timpul saricinii: „Eu îmi imaginam că dacă mă oprește poliția, o să îi arăt ceva de la medic cum că sunt însărcinată și scap ieftin.”

Citește și: Un tânăr de 32 de ani din Iași a murit după ce a muncit în soare. Temperatura corpului său urcase la 43 grade Celsius

Turiștii au fost otrăviți cu cianură

Poliția a declarat că nu există dovezi ale unei lupte sau jafului, singura rană descoperită pe unul dintre cadavre fiind probabil cauzată de o cădere.

În baie, anchetatorii au găsit ceaiuri, băuturi energizante și miere, toate în recipiente deschise. Ulterior, testele au confirmat prezența cianurii în cănile de ceai.

Autoritățile au speculat că două dintre victime au încercat să ajungă la ușa apartamentului, dar aceasta era încuiată din interior, blocând astfel orice șansă de scăpare. Ancheta continuă cu percheziționarea bagajelor victimelor pentru a descoperi noi indicii.

Poliția suspectează că motivul crimei ar fi legat de datorii financiare.

Se pare că doi dintre cei decedați împrumutaseră „zeci de milioane de baht thailandezi” altui membru al grupului pentru investiții. Valoarea aproximativă a acestor datorii ar fi de 280.000 de dolari, iar anchetatorii cred că acesta ar fi un posibil motiv pentru gestul extrem.

Cazul rămâne deschis, iar poliția continuă să adune dovezi pentru a înțelege pe deplin circumstanțele acestei tragedii și a descoperi motivațiile exacte din spatele acesteia.

 


Mihaela Homa, primele declarații după ce a reluat legătura cu Robert: „Sunt foarte fericită”. Ce compliment i-a făcut fostul concurent de la „Casa iubirii”

Recent, Mihaela Homa, câștigătoarea sezonului 2 din „Casa iubirii”, a fost invitată la emisiunea „Culisele iubirii”, unde a vorbit despre o interacțiune pe care a avut-o de curând cu Robert.