ȘASE ustensile și obiecte de bază care să nu-ți lipsească, atunci când vrei să faci un grătar pe cinste, cu familia și prietenii

Author: Alina Petre

Un grătar acasă sau în aer liber poate reprezenta o oportunitate prin care să strângi toți oamenii dragi din viața ta și să vă înfruptați, împreună, din preparate delicioase. O masă organizată în familie sau alături de prieteni, în grădina ta, chiar și la pădure sau la malul unei ape curgătoare ar putea reprezenta momentul de relaxare de care ai nevoie. Însă, pentru ca un asemenea eveniment să aibă loc, trebuie să faci o listă cu lucrurile care îți sunt necesare. În cele ce urmează, vei afla care sunt ustensilele și obiectele care nu trebuie să-ți lipsească, pentru un grătar ca la carte.

Iată ce ar trebui să ai pentru a face un grătar perfect:

  • Mai înainte de toate, grătarul este „piesa” principală care nu trebuie să lipsească. Fiind un obiect mobil, care poate fi transportat, îl poți amplasa atât acasă, cât și într-un loc de camping. Poți opta pentru un grătar cu cărbuni de la Hornbach.ro, în dimensiunea care te avantajează și chiar și cu termometru în capac sau afumătoare. Însă, pentru a putea funcționa, este nevoie de un combustibil. Dacă te-ai decis să pregătești o masă în aer liber pentru cei dragi, atunci nu uita că trebuie să achiziționezi și un sac de cărbuni, dar și o brichetă.
  • Pentru ca un grătar să iasă perfect, trebuie să te folosești și de anumite ustensile speciale. De pildă, poți opta pentru achiziționarea unui set cu spatulă sau clești pentru a întoarce carnea pe o parte și pe alta. Pot fi utilizate și la legume, dacă vrei să le prepari pe grătar.
  • Pentru a te asigura că utilizezi în perfectă siguranță grătarul, nu uita să ai o mănușă termoizolantă. Este foarte utilă și în acest mod nu vei risca să te rănești, când grătarul este încins.
  • Dacă vrei ca alimentele să fie mai suculente, atunci folia de aluminiu ar putea fi soluția ideală. Carnea și legumele pot fi puse în folie de aluminiu și, apoi, lăsate pe grătar, pentru a se prepara. Ai grijă, însă, atunci când vrei să întorci compoziția care se află în folie. Și în acest caz, trebuie să utilizezi o mănușă termoizolantă.
  • Pe de altă parte, este de preferat să ai și o perie pentru curățat grătarul. Gratiile grătarului trebuie curățate după fiecare utilizare, cu atenție, pentru a nu rămâne pete sau arsură. Atenție, însă, în momentul în care îndepărtezi resturile de pe grătar, să nu îl atingi cu pielea, mai ales dacă este încă încins.
  • Totodată, pentru a nu face murdărie în jurul grătarului, să ai mereu, lângă tine, un sac pentru gunoi. De asemenea, să ai și un prosop sau șervețele de bucătărie, pentru a pune ustensilele pe ele, după ce le utilizezi.

Un grătar cu cărbuni, gaz sau electric ar putea fi un „aliat” important pentru tine, mai ales atunci când dorești să gătești rapid un preparat. În plus, unele dintre variante pot fi transportate chiar și în zonele destinate campingului și nu vor ocupa mult spațiu în mașină sau autorulotă. Pentru a te bucura de o carne preparată perfect, asigură-te că vei alege atât grătarul, cât și ustensilele potrivite nevoilor tale.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.