Satul secuiesc din România cu peisaje ca în Elveția. Străinii îl vizitează și românii nici nu au aflat de el

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 05 mai 2023, 03:00

Satul Rimetea este rupt din frumusețea Elveției

Sursa: Facebook

Satul ce se laudă cu o priveliște ruptă din satele de o frumusețe incredibilă din Elveția și care atrage turiștii din străinătate cu liniștea pe care o are este Rimetea, din judeșul Alba.

Dacă dorești să descoperi locuri extraordinare, ascunse în România, atunci satul Rimetea trebuie neapărat să fie pe listă și sigur nu veți fi dezamăgiți de experiența pe care o veți avea.

Citeste si: În ce stadiu se afla Via Transilvanica, cel mai lung traseu montan din România

De ce așa special satul Rimetea

Satul Rimetea este ferit de partea aglomerată a României de către masivii care se află în jurul Depresiunii Trascăului: Vârful Cornului (1238 m), Dealul Baiesilor (1010 m), Ardascheia (1250 m) și Piatra Secuiului (1128 m). Sătenii se mândresc cu cele două răsărituri pe care le are satul Rimetea datorită masivului Piatra Secuiului care dimineața păstrează umbra asupra satului, deși afară e lumină, iar mai târziu, când se înalță spre cer, ”răsare” și în sat, făcându-și marea intrare.

Citeste si: Plaja sălbatică din Munții Apuseni confundată cu Thailanda- o combinație idilică dintre munți și mare de care puțini români știu.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce atracții turistice se află în satul Rimetea

Turiștii ce ajung aici nu își mai doresc să plece. Aerul curat împreună cu peisajul parcă rupt din poze fac ca cei veniți să revină de fiecare dată mai entuziasmați, în fiecare an. Satul Rimetea nu este un sat în care tot ce puteți să faceți este să stați în case sau în grădină, acest loc are multe activității sau atracții turistice care să vă facă să reveniți.

Pentru oamenii pasionați de istorie sau care pur și simplu vor să afle care este istoria locului în care au ajuns, muzeul din localitate este alegerea perfecta pentru voi. Acolo se află obiecte specifice folosite în activitatea de minerit, alte obiective interesante fiind moara de apă, biserica fortificată sau cea mai veche casă a satului, construită în anul 1668, de pe Strada Nouă.

Citeste si: Locul turistic care atrage cei mai mulți vizitatori din toată țara indiferent de anotimp: lac, peșteră și cascadă la un preț foarte accesibil!

Pentru oamenii care au nevoie de puțină adrenalină pentru a face o escapadă minunată de câteva zile sau poate să încerce ceva nou, în satul Rimetea puteți să zburați cu parapanta sau o sesiune de cățărare pe stâncile din împrejurimi. Iar pentru adepții de drumeții, satul nu vă dezamăgește și vă oferă zona perfecta în care să faceți asta, până la Cetatea Colțesti care se află la doar 6 kilometri de sat, iar ceva mai departe, Cheile Aiudului.

Sursa: blog.travelminit.ro 

 

Taguri: