Scandal în Liga Campionilor: Doi arbitri VAR au fost arestați în stare de ebrietate chiar înaintea meciului dintre Dinamo Kiev și Glasgow Rangers

Autor: Andrei Costanda

Doi arbitri VAR polonezi au fost arestați în stare de ebrietate după ce au furat un indicator rutier și nu vor mai participa la meciul Dinamo Kiev - Rangers.

Liga Campionilor a fost zguduită de un incident neobișnuit și grav în Polonia, unde doi arbitri VAR polonezi, Bartosz Frankowski și Tomasz Musial, au fost arestați cu mai puțin de 24 de ore înainte de meciul dintre Dinamo Kiev și Glasgow Rangers, programat la Lublin.

Cei doi arbitri VAR au fost arestați după ce au furat un indicator rutier

Cei doi arbitri erau sub influența alcoolului și au fost surprinși în timp ce furau un indicator rutier.

Această situație a dus la înlocuirea lor de către UEFA și a declanșat o reacție dură din partea Federației poloneze de fotbal.

Poliția poloneză i-a reținut pe Frankowski și Musial în noaptea de luni spre marți. Conform informațiilor furnizate de TVP Sport, cei doi au fost găsiți pe stradă în stare de ebrietate, purtând asupra lor un indicator rutier pe care l-au furat. Testele de alcoolemie au arătat că Bartosz Frankowski avea un nivel de 1,7 g/l alcool pur în sânge, iar Tomasz Musial 1,8 g/l.

UEFA a reacționat prompt la această situație și a decis înlocuirea celor doi arbitri. Pe site-ul oficial al UEFA, numele lui Frankowski și Musial au fost înlocuite cu cele ale unui alt duo polonez: Tomasz Kwiatkowski și Pawel Malec. Această schimbare a fost necesară pentru a asigura desfășurarea corectă a meciului Dinamo Kiev- Rangers, programat să înceapă la ora 21:00.

Citește și: Tragedie la bordul unui zbor Paris-Cluj: Un român de 33 de ani a murit după ce i s-a făcut rău. Bărbatul venea în țară pentru a-și anunța familia despre viitorul copil

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Citește și: Apar noi schimbări la cardul de sănătate: Când va fi gata și cum va funcționa noul card virtual. Toți românii vor trebui să dețină un cod QR

Contractele celor doi arbitri au fost reziliate

Federația poloneză de fotbal a anunțat că va efectua „o analiză detaliată a situației”, calificând comportamentul celor doi arbitri drept „inadecvat”. Reprezentanții federației au declarat că, în cazul în care informațiile se confirmă, Colegiul Arbitrilor va solicita secretarului

general al Federației să rezilieze contractele cu acești arbitri. TVP Sport susține că decizia de reziliere a contractelor a fost deja luată.

Acest incident a generat o reacție amplă în media, atât în Polonia, cât și pe plan internațional. Arbitrii delegați inițial la meciul Dinamo Kiev- Rangers au fost criticați aspru pentru comportamentul lor iresponsabil. Totodată, acest incident ridică întrebări cu privire la măsurile de control și prevenire a unor astfel de situații în rândul oficialilor din fotbal.

Pentru a salva situația, UEFA a delegat o brigadă de arbitri din Lituania, condusă de Donatas Rumsas, care va fi ajutat de asistenții Aleksandr Radius și Dovydas Suziedelis. În camera VAR vor fi prezenți cei doi arbitri polonezi înlocuitori, Tomasz Kwiatkowski și Pawel Malec, pentru a asigura buna desfășurare a partidei.

Această întâmplare nefericită servește drept avertisment asupra importanței profesionalismului și responsabilității în rândul oficialilor sportivi.

Federația poloneză de fotbal și UEFA vor trebui să ia măsuri suplimentare pentru a preveni repetarea unor astfel de incidente, care pun în pericol integritatea și imaginea competițiilor internaționale de fotbal.