Scandal pe cimitirul din sat! Autoritatile vor sa privatizeze locul unde mortii isi dorm somnul de veci

Editor: Bogdan Mihai Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 16:22

E razboi in comuna ialomiteana Reviga! Primaria si parohia din sat vor sa privatizeze cimitirul.

Numai liniste si pace nu e in Reviga de Ialomita! Totul a inceput cand cei doi preoti din comuna, tata si fiu, au fost raspopiti, iar un alt preot a fost adus de episcopia Sloboziei si Calarasilor sa slujeasca in biserica din localitate. Ca arsi au sarit oamenii in apararea celor doi preoti. Au fost la un pas sa-l alunge pe noul slujitor al Domnului. Satul s-a impartit apoi in doua.

Preotii dati afara si-au facut biserica in propria curte. Si de aici alte scandaluri. Iata cum a fost dus un cetatean decedat la groapa! Sicriul a fost scos pe geam pentru ca nu incapea pe usa. Totul in mare graba. Noul preot alega pe ulitele satului cu mortul de frica sa nu fie ingropat de rivalii lor, preotii raspopiti.

Mai nou, primaria din Reviga este chemata in judecata de parohia din localitate ca sa treaca cimitirul sub administrarea episcopiei Sloboziei si Calarasilor.

Primarul spune ca asa ceva nu se poate. Varianta preotilor caterisiti este ca, de fapt, episcopia vrea sa ia cimitirul de la primarie pentru ca ei sa nu mai ingroape mortii acolo si asa sa-i rupa de comunitate. Ca nimeni sa nu mai treaca pragul noii biserici si nimeni sa nu ii mai cheme la vreo slujba de inmormantare.

Iata ce spun mai marii Episcopiei Sloboziei si Calarasilor despre toata aceasta situatie:" Parohia Reviga, urmand exemplul altor cateva sute de parohii din Patriarhia Romana, a solicitat repunerea in proprietate a cimitirului parohial, care a fost preluat abuziv,

in anul 2001, si al carui proprietar de drept este. Domnii Pandelica Gheorghe si Pandelica Casian, fosti preoti, care au fost caterisiti in anul 2011 si care acum fac parte dintr-o grupare religioasa nerecunoscuta legal in Romania, s-au opus prin manifestari diverse acestui demers legal." Judecatorii vor trebui sa decida cui ii ramane cimitirul.

##VIDEO79829##

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

 

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.