Scandal urias la Sibiu! Zeci de localnici cer socoteala primarului si consilierilor locali

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:16

Ce anume i-a deranjat atat de tare, vedeti in materialul urmator. Imaginilr au fost surprinse in comuna Mosna.

Spiritele s-au incins dupa ce a fost organizata o licitatie pentru pasunatul din zona. Cand au aflat cat trebuie sa plateasca pentru fiecare animal pe care-l scot la pascut, crescatorii de animale s-au facut foc si para pe autoritati.

Crescatorii se plang ca vor fi nevoiti sa plateasca in jur de 300 de lei pentru fiecare animal scos la pasunat si considera decizia abuziva: „cere pe cap de animal! Unui om necajit, ca noi  suntem tarani cu o pensie  de 3 milioane, de 2 milioane… Sa dai 3 milioane pe cap de vaca!? Sa dai banii inainte! De

unde?!” Spiritele s-au incins, nu gluma! La un moment dat, unul dintre protestatari a fost imobilizat si dus la sectia de politie, unde a fost amendat pentru tulburarea linistii publice.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Oamenii, suparati, sustn ca nu exista nicio hoatarare de consiliu care sa-i oblige sa plateasca iar la licitatia publica pentru pasune trebuie primiti toti „ca doar de aia e publica”.
De cealalta parte, primarul sustine ca totul este egal, iar actiunea oamenilor nu este justificata: „poate licita orice persoana fizica nu trebuie neparat sa fie in asociatie, i-am rugat sa vina sa-si ia caiet de sarcini sa liciteze”.
Edilul mai spune ca supararea oamenilor vine de la faptul ca de 5 ani nimeni nu a platit nimic pentru pasunat. Localnicii cer acum ajutorul autoritatilor de la judet.