Scapa de insomnie! Cum sa ai un somn odihnitor

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 15:09

Pentru a te bucura de o viata sanatoasa, nu neglija importanta somnului!

Stresul cotidian, grijile, unele boli netratate pot afecta calitatea somnului. Specialisitii sustin ca avem nevoie de 7-8 ore de somn de noapte pentru a da randament. Sunt, insa, destule persoane care cad victime insomniei. Daca dormi intre 3- 5 ore pe noapte, atunci undeva este o problema.

Pana sa ajungi la medic pentru a face niste analize, poti apela, insa, la urmatoarele trucuri pentru a-ti imbunatati calitatea somnului.
Mai intai, asigura ca patul este comod, inlatura orice sursa de zgomot si de lumina care te-ar putea deranja chiar si in mod inconstient. Ai grija ca temperatura camerei sa nu depaseasca 25 de grade Celsius! In timpul somnului avem nevoie de o temperatura mai scazuta a camerei decat in timpul zilei.

Fa-ti un obicei din a te culca la aproximativ aceeasi ora. Mergi la sala si fa mai multe antrenamente si exercitii fizice.
Renunta la cafea, ceai sau orice alt stimulant! Iar in zilele de week-end, nu mai sta pana tarziu petrecand sau uitandu-te la televizor cu gandul ca a doua zi nu trebuie sa te scoli dimineata. Pentru a scapa de insmonie, este indicat sa-i creezi organismului un fel de program pe care sa te obligi ca il vei respecta. Daca aceste trucuri nu vor da rezultate, este cazul sa mergi la medic.
Insomnia poate fi simptomul unei afectiuni cronice.

Sursa foto: shutterstock.com