Scapă de kilogramele acumulate de Sărbători. Cum să slăbești rapid după Crăciun și Revelion

Author: Catalina Giol
Actualizat: 02 oct 2022, 03:45

Cum să slăbești rapid după Crăciun și Revelion?

Sursa: PixaBay

Chiar dacă Revelionul și Crăciunul sunt unele dintre cele mai frumoase sărbători, acestea pot avea efecte negative asupra siluetei oricărei persoane, din cauza tuturor preparatelor foarte gustoase, dar foarte bogate în calorii. Iată cum să scapi de kilogramele în plus acumulate după Crăciun și Revelion.

Crăciunul și Revelionul sunt cele mai importante și așteptate sărbători ale întregului an. Ambele se celebrează în sezonul anotimpului rece, la scurt timp una față de cealaltă, creionând astfel un fel de mini-vacanță pentru români. Atât de Crăciun, cât și de Revelion, cele mai multe persoanelor aleg să petreacă aceste sărbători împreună cu prietenii, familia și persoanele dragi, cel mai probabil în jurul unei mese mari pe care se află o multitudine de bunătăți.

Printre felurile de mâncare specifice sărbătorilor de iarnă se numără sarmalele, friptura, cozonacul și alte preparate care te fac să îți plouă în gură.

În ciuda gustului deosebit de bun al acestor feluri de mâncare, majoritatea preparatelor de sărbători sunt foarte bogate în grăsimi și calorii, lucru deloc bun pentru menținerea unei siluete perfecte. Cu toate acestea, nu trebuie să te abții din a gusta mâncărurile pregătite pentru masa de Crăciun și Revelion, însă trebuie să ai grijă mare la cantități și la ce trebuie să faci după ce trec aceste două evenimente importante ale anului.

Iată cum să dai jos kilogramele în plus acumulate în urma sărbătorilor de iarnă.

Sfaturi utile pentru a slăbi după Crăciun și Revelion

Organismul fiecărei persoane este diferit, astfel unii oameni reușesc să își mențină silueta în ciuda alimentelor consumate, iar la alții, mai puțin norocoși, kilogramele în plus acumulate în urma sărbătorilor se observă imediat. Iată cele mai bune sfaturi pentru a slăbi după sărbătorile de iarnă:

  • Bea cât mai multe lichide!

Majoritatea alimentelor care se consumă în perioada sărbătorilor de iarnă sunt foarte grase și foarte bogate în calorii, ceea ce înseamnă că sunt digerate foarte greu de către organism. Pentru a grăbi acest proces și pentru a-ți ajuta organismul să elimine majoritatea toxinelor și grăsimilor, consumul regulat de apă, de cel puțin 2 litrii pe zi, trebuie să devină un obicei pentru oricine își dorește să dea jos kilogramele în plus.

Citeste si: Cum a reușit juratul Maurice Munteanu să slăbească 23 de kilograme! Toate admiratoarele au sărit pe Instagram să afle secretul fashion editorului

Trebuie luat în considerare faptul că prin cuvântul „lichide” se înțelege apă plată, apă cu lămâie și sucuri naturale din legume sau fructe în cantități foarte mici. Băuturile acidulate, sucurile procesate și băuturile pe bază de alcool trebuie să dispară complet din viața de zi cu zi dacă îți dorești să slăbești repede și eficient.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

  • Renunță la dulciuri și la gustările nesănătoase!

Chiar dacă au un gust foarte bun, majoritatea alimentelor dulci de tipul ciocolatei, tortului sau prăjiturilor, fie acestea din comerț sau făcute în casă, au în componența sa cantități uriașe de zahăr. Pentru a scăpa de kilogramele în plus trebuie să renunți la aceste alimente sau măcar să reduci consumul lor la minim, asta dacă îți dorești să ajungi la silueta ideală.

Nici gustările sărate de tipul covrigeilor, chipsurilor sau biscuiților nu sunt potrivite atunci când vrei să elimini kilograme în plus. Din cauza cantității mari de sare din compoziția acestor produse alimentare ele ajută organismul să rețină apă și reprezintă unul dintre cei mai importanți factori în procesul de îngrășare, așa că renunță cât mai repede la aceste ronțăieli.

  • Creează un obicei din consumul de fructe și legume!

Fructele și legumele sunt cele mai bune alimente pe care le poți consuma atunci când îți dorești să slăbești. Acestea sunt foarte bogate în vitamine și minerale benefice, ceea ce ajută organismul să digere în mod rapid și eficient toate grăsimile acumulate în urma  consumului mâncărurilor specifice sărbătorilor de iarnă.

  • Redu consumul de produse făinoase!

Produsele făinoase sunt unele dintre cele mai păcătoase alimente din punct de vedere al acumulării kilogramelor în plus. Cantitatea de alimentele precum pâinea, pastele, produsele de patiserie, orezul alb sau covrigii trebuie să scadă la cel mai mic nivel posibil deoarece aceste produse reprezintă cel mai mare inamic în procesul eliminării kilogramelor nedorite. Mai mult decât consumul în cantități mici, trebuie reținut și faptul că făinoasele nu trebuie combinate niciodată cu produse pe bază de carne, împreună fiind rețeta perfectă pentru acumularea kilogramelor în plus.

Citeste si: Cum a slăbit Andreea Mantea 10 kilograme în doar câteva săptămâni. Regimul alimentar pe care l-a ținut vedeta

  • Gătește acasă!

Mâncarea comandată este un alt inamic foarte important în lupta cu kilogramele în plus. Chiar dacă este mai comod și necesită mult mai puțin timp pierdut, comandarea mâncării de la diferite restaurante, mai ales de la cele de tip fast-food, reprezintă unul dintre lucrurile care ajută la acumularea kilogramelor nedorite.

În schimbul mâncării comandate încearcă să gătești mese simple, rapide și sănătoase care te ajută să ajungi la silueta mult dorită. Gătitul este o activitate îndrăgită de foarte multe persoane, iar mâncarea care rezultă din propriile mâini este mult mai gustoasă și mai sănătoasă decât cea comandată.

  • Nu uita de exercițiile fizice!

În timpul sărbătorilor de iarnă majoritatea persoanelor se relaxează și petrec foarte mult timp stând jos, mâncând și vorbind cu membrii ai familiei sau cu prietenii. S portul este unul dintre cele mai importante elemente în procesul de slăbire, așa că alocă-ți puțin timp din programul tău zilnic pentru a face câteva exerciții care te vor face să scapi foarte repede de kilogramele nedorite.

Cum să scapi de balonare

Balonarea reprezintă procesul inconfortabil și inestetic prin care abdomenul se umflă, în mare parte din cauza consumului unor alimente nesănătoase, bogate în calorii. Iată câteva trucuri simple care te ajută să scapi de balonare foarte repede și fără prea mari bătăi de cap:

  • Mănâncă un ou fiert și legume la micul dejun;
  • Fă câteva exerciții fizice simple în fiecare dimineață;
  • Evită produsele lactate la micul dejun;
  • Bea un pahar de apă caldă cu lămâie sau un pahar de suc natural de ananas în fiecare dimineață pe stomacul gol;
  • Consumă mâncarea în cantități mici;
  • Mestecă foarte bine alimentele înainte să le înghiți;
  • Bea un ceai de plante cald după ultima masă a zilei;
  • Mănâncă foarte puțină mâncare la cină;
  • Nu mânca la ore târzii și nu te culca niciodată cu stomacul plin.

 

Sursă:  eva.ro