Scapă sau nu Sorin Oprescu de arestul în Grecia? Verdictul se va da pe 30 mai

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 mar 2023, 02:20

Scapă sau nu Sorin Oprescu de arestul în Grecia? Verdictul se va da astăzi, 30 aprilie

Sursa: Facebook

Ziua de astăzi este una foarte importantă pentru Sorin Oprescu, deoarece va afla dacă va putea să scape de arestul în Grecia. Astăzi, 30 mai, expiră cele 10 zile în care măsură a fost prelungită, iar magistrații greci ar trebui să se pronunțe în orele următoare.

Astăzi, 30 mai, magistrații din Grecia sunt așteptați să ia o decizie cu privire la eliberarea lui Sorin Oprescu din arest. Cele 10 zile suplimentare în care măsura a fost prelungită au expirat, iar decizia finală este așteptată în orele următoare.

După ce a fost condamnat la închisoare cu executare, fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, nu a fost găsit la reședința sa, motiv pentru care a fost dat în urmărire.

Acesta a fost prins în Grecia și, la apoximativ două săptămâni distanță, măsură preventivă sub care a fost plasat a fost contestată de către acesta.

Mai mult decât atât, tot în decursul acesti zile, magistrații eleni urmează să se pronunțe și în ceea ce privește extrădarea lui Sorin Oprescu, alături de cererea de azil politic ce a fost depusă de condamnat.

Citeste si: Breaking News! Sorin Oprescu a fost capturat de o echipă Enfast în Grecia

Ce a declarat Sorin Oprescu

Fostul primar al Capitalei a declarat, conform Realitatea.net, că a primit o condamnare politică, dar și că judecata de care a avut parte nu a fost una corectă.

La finalul lunii aprilie, Sorin Oprescu a părăsit România prin Vama Giurgiu, cu doar două săptămâni înainte ca pronunțarea condamnării să aibă loc.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De asemenea, termenul de care dispun judecătorii pentru a decide dacă sentința de 10 ani și 8 luni va fi executată în România este de maximum 30 de zile.

Sorin Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare, în urma acuzațiilor care i-au fost aduse. Mai exact, în anul 2015, fostul primar al Bucureștiului ar fi primit la reședința sa din Ciolpani 25.000 de euro.

Citeste si: Cine erau „concubinele costisitoare„ pe care le întreținea Sorin Oprescu! Ultimele detalii despre condamnarea fostului primar general al Capitalei

De ce fapte este acuzat Sorin Oprescu

Banii ar fi provenit, de fapt, din acte de corupție și i-au fost oferiți de către Bogdan Oprea, fostul director al Administrației Cimitirelor, subalternul său. Inițial, Sorin Oprescu a fost condamnat la 5 ani și 4 luni cu exucatare, primind, acum, pedeapsă dublă.

După șase ani în care procesele s-au desfășurat, Curtea de Apel București a decis condamnarea acestuia.

Mai mult decât atât, pe data de 13 mai 2019, Sorin Oprescu a fost condamnat la 5 ani și 4 luni cu executare, de către Tribunalul București.

La momentul respectiv, acestuia i-au fost aduse acuzații de: abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat și luare de mită. Procurorii DNA și Sorin Oprescu au atacat decizia, DNA cerând o pedeaspă mai mare, iar fostul primar a cerut să fie achitat.

De asemenea, instanța a continuat cu o confiscare a sumelor de 25.000 de euro, 9.500 de euro și 102.400 lei ale lui Sorin Oprescu.