Scapam de soferii agresivi din trafic? Un proiect de modificare a Codului Rutier ii pedepseste pe conducatorii auto nervosi

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 22 sep 2020, 20:25

Ce inseamna condusul agresiv? Asta am incercat sa aflam chiar de la soferi. Prima problema pe care o observam, mai bine spus pe care o auzim in traficul aglomerat: claxonul folosit excesiv. Plus graba.

Un proiect de modificare a Codului Rutier vrea sa legifereze notiunea de condus agresiv. Injuraturile, prima problema. Derapajele controlate pe strada, un alt aspect taxat.

Schimbatul succesiv al benzilor de circulatie, claxonatul, demarajul in tromba si franeler bruste sunt doar cateva dintre caracteristicile soferilor agresivi, conform proiectului de lege.

Tot aici sunt inclusi cei care incearca sa-i intimideze pe ceilalti soferi folosind semnalele luminoase sau incercand sa-i blocheze in trafic.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Cu o mie de lei vor fi amendati acesti soferi si vor ramane fara permis 60 de zile. Pentru ca aceste modificari sa fie introduse in Codul Rutier e nevoie de votul parlamentarilor.