Scaune de birou mesh sau din piele? Ce sa alegi pentru birou?

Author: Oana Iosif

Un scaun de birou este o achizitie importanta, pentru ca il vei folosi aproape in fiecare zi, iar acest lucru va avea un impact major asupra sanatatii si confortului tau. Poate crezi ca diferentele intre scaunele de birou sunt in general de ordin estetic, insa acest lucru nu este adevarat.

Exista diferente semnificative intre cele mai noi scaune birou mesh si cele din piele. Iata avantajele si dezavantajele fiecarui stil de scaun, inclusiv in ceea ce priveste ergonomia, dimensiunea, designul si pretul. La final, vei putea alege mai usor cel mai potrivit scaun de birou pentru tine.

Cele mai bune scaune de birou sunt confortabile, stilate si ergonomice

Indiferent daca vei folosi scaunul la birou timp de 8 ore in fiecare zi, de luni pana vineri sau ca il vei folosi la biroul de acasa, in diverse imprejurari, ai fi surprins sa afli cat de important este un scaun de birou ergonomic pentru o postura adecvata si pentru o productivitate de lucru optima.

Diferente scaune de birou mesh si scaune din piele, din punct de vedere al respirabilitatii

O diferenta majora intre cele doua tipuri de scaune directoriale tine de respirabilitatea tapiteriei. Scaunele din mesh sunt ideale pentru ca asigura un flux de aer optim intre corp si spatar. Pe timp de vara sau daca lucrezi intr-un mediu cald, acest lucru va fi de folos. Este mai confortabil sa stai pe un scaun care nu te incinge, decat pe un scaun in care nu transpiri.

Cu toate ca scaunele de birou din piele sunt mai atragatoare si mai luxoase, pielea devine in mod natural mai fierbinte, mai ales daca este veritabila. Cu toate acestea, daca preferi sa-ti fie un pic cald la birou, atunci cand lucrezi, un scaun din piele se va dovedi o buna alegere.

Ergonomie si confort

Atunci cand cumperi un scaun de birou, confortul este cel mai important aspect de avut in vedere. In timp, scaunele din piele par sa fie alegerea perfecta din acest punct de vedere, pentru ca multe modele vin cu perne extrem de confortabile, dar scaunele din mesh au fost concepute special pentru a oferi plus de confort.

Este adevarat ca scaunele din mesh nu sunt atat de mult captusite precum cele din piele, ci ele propun mai degraba o structura scheletica. Insa, aceasta este special gandita pentru a sustine cat mai bine spatele si pentru a stimula adoptarea unei posturi corecte. Suportul lombar este incredibil de important la un scaun de birou si, daca lucrezi la birou toata ziua, ar trebui sa iei in considerare un scaun care iti poate sustine foarte bine spatele.

Daca acuzi des dureri de spate sau de mijloc, atunci un scaun de birou cu mesh ar putea fi mai bun pentru tine. Toate scaunele din mesh au un spatar curbat care sprijina coloana vertebrala. In plus, unele modele sunt prevazute cu tetiera pentru protectia gatului atunci cand petreci timp prelungit la birou.

De partea cealalta, scaunele de birou din piele au un spatar foarte gros si cotiere frumos captusite, toate aceste detalii oferind o senzatie incredibila de lux. Cu timpul, aceasta captuseala se uzeaza si scaunul ar putea sa nu mai fie atat de confortabil, dar daca ceea ce conteaza cel mai mult pentru tine este luxul si aspect impecabil, atunci merita sa investesti intr-un scaun de birou din piele.

Ce e mai important este ca atat noile scaune de birou din mesh, cat si cele din piele, se pot regla pentru a se potrivi staturii tale. Au functii avansate de ergonomie, cu un sprijin bun pentru coloana, cu posibilitate de reglare pe inaltime, suport pentru brate, mecanism TILT de balans al spatarului.

Design

Cat priveste designul si stilul, atat scaunele din piele, cat si cele din mesh au rotile care faciliteaza deplasarea. Cu toate astea, modelele din mesh sunt mai usoare decat cele din piele, motiv pentru care sunt preferate deseori pentru spatiile mai compacte. Un scaun de birou din mesh ofera o serie de beneficii ergonomice, dar nu ofera aceeasi senzatie de confort si moliciune, precum un scaun de birou din piele.

Modelele din mesh au un aspect mai modern si mai aerisit, in timp ce scaunele din piele ofera un aspect mai clasic. Scaunele din mesh pot parea destul de minimaliste ca design, dar ofera un foarte bun sprijin pentru coloana. Ambele variante sunt usor de curatat, chiar daca pielea se poate uza mai repede.

Preturi scaune de birou din piele si mesh

 

Scaunele de birou din piele tind sa fie un pic mai scumpe, mai ales daca pielea este naturala, dar acest lucru se datoreaza in mare parte aspectului. Scaunele din mesh sunt relativ similare, dar unele modele au functii avansate de ergonomie.

In concluzie, alegerea unui scaun de birou din piele sau a unuia din mesh tine in cele din urma de preferintele personale. Daca iti doresti un scaun de lux, cat mai confortabil, atunci un scaun din piele te va multumi pe deplin. In schimb, daca preferi caracterul practic in detrimentul aspectului, un scaun care sa ofere corpului mai multa respirabilitate, atunci te poti orienta spre un scaun de birou din mesh. In plus, scaunele noi din mesh au un design modern, functii avansate de ergonomie, sunt usoare si se potrivesc cu usurinta in majoritatea spatiilor de birou.

Pentru scaune birou mesh sau din piele, te asteptam pe Drimus.ro.

 

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.