Scaunele fixe - cum le alegi pentru a fi mai mult decat obiecte de decor

Author: O.P.
Actualizat: 25 nov 2020, 18:40

Atunci cand o incapere are nevoie de o completare de tip scaune fixe, exista in principiu un scop bine definit. Vor fi alese cele care corespund cel putin la cromatica cu restul incaperii. De fapt, povestea este mai complexa de atat, pe masura diversitatii de tipuri de scaune pe care producatorii o pun la dispozitie.

Desi in prima faza pare ca linia de scaune fixe este una care limiteaza din punct de vedere al confortului - pentru ca nu isi ajusteaza inaltimea, nu se balanseaza si toate celelalte optiuni de confort pe care scaunele mobile le au - acestea pot fi confortabile si perfect integrate in decor, daca sunt alese corespunzator.

Scaune fixe - tapitate sau nu?

Din punct de vedere al stilului, scaunele tapitate sunt mai elegante, denota mai multa atentie acordata detaliilor. Acestea nu trebuie sa fie neaparat clasice. Spre exemplu cele ce contin mesh, un material regasit mai ales la scaunele de birou, sunt mai degraba adepte ale stilului clasic. Tesatura sintetica in cauza seamana cu o plasa si are rol de a asigura o ventilare optima. Este recomandat acest tip de material mai ales pentru cei care petrec multe ore stand, de aceea le vom regasi cel mai adesea in birouri.

Scaunele cu piele in schimb, fie ea naturala sau ecologica, sunt cu mult mai rezistente si elegante. Se vor potrivi in birouri mai degraba. Atentie la cusaturi, chiar daca materialul ce imbraca scaunul este de calitate, conteaza in egala masura cat de bine este cusut, pentru a rezista.

Cat despre cele tapitate cu material textil sunt o optiune mai adesea intalnita la scaunele de masa pentru living sau de ce nu chiar si bucatarii. Exista o diversitate la capitolul cromatic, modele si personalizarea comenzii, adica alegerea tapiteriei, astfel incat se pot integra cu usurinta in orice decor dorit.

Detalii despre scaunele potrivite

Pentru ca reperele sunt de obicei legate de culoare si forma, unele detalii sunt omise, desi pot face si ele diferenta in aspect. Spre exemplu, in incaperi nu foarte generoase privind dimensiunile si inaltimea, sunt de evitat scaunele cu spatar inalt si plin. Mai degraba decupajele, care permit luminii sa patrunda sunt de efect, intrucat vor crea iluzia optica de spatiu mai mare si nu aglomerat.

Structura acestora conteaza deopotriva. Cele din metal, desi sunt rezistente, duc spre stilul industrial si nu pot fi folosite in orice decor. Se intretin usor, dar sunt preferate pentru terase, bucatarii de vara, pentru bucatarii intens tranzitate de ce nu. Cele din lemn in schimb aduc o nota mai personala spatiului in care sunt asezate. Sunt ceva mai versatile si astfel pot fi cu usurinta una dintre cele mai atractive optiuni.

Cele din plastic dur sunt moderne si deloc conventionale, dar au farmecul lor desigur. Pot fi la fel de bine folosite in interior sau la exterior, in camin sau in cafenele. Pot reda spatiului un aer modern si sunt o atractie imediata, mai ales daca au o forma aparte si modele atipice si originale. Inegal.ro vine cu astfel de optiuni.

Un scaun fix poate fi un colt de relaxare in living. Trebuie sa indeplineasca totusi cerinte clare legate de stil si functionalitate. Uneori joaca rol de piesa statement. Spre exemplu cel in stil scandinav, cu picioare subtiri din lemn, cu sezut confortabil si fara decupaje la suportul de brate, in varianta multicolora, cu model patchwork poate reprezenta acel spatiu cozy pentru orice iubitor de lectura.

Preturi de producator, la Inegal

Pe cat de sofisticate sunt, pe cat de multe pretentii pot fi la mijloc atunci cand sunt alese scaunele fixe, va asteptati ca preturile sa fie ridicate. Inegal.ro vine insa sa demonstreze contrariul, propunand calitate accesibila. Pentru ca este producator, preturile pe care le practica sunt convenabile.

Scaunele sunt completate de oferte de covorase, produse pentru gradina, birou, camping, mobilier divers, cu preturi rezonabile. Scaunele pentru birou sunt la fel de diverse, incluzand modele ergonomice care sporesc confortul utilizatorului.

In total peste 100 de modele de scaune sunt disponibile aici, tapitate sau nu, fixe si nu numai, pentru casa sau birou. Colectia este disponibila online.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.