Schimbare importantă la Evaluarea Națională 2020. Cum vor afla elevii notele?

Author: B.H.
Actualizat: 18 iul 2022, 06:30

Absolvenții de clasa a VIII-a susțin astăzi ultima probă a Evaluării Naționale, cea la matematică. Cum vor afla elevii notele?

Având în vedere situația creată de pandemia de coronavirus, Evaluarea Națională s-a desfășurat în condiții speciale în acest an. După ce au susținut proba la limba și literatura română, elevii de clasa a VIII-a au de rezolvat astăzi subiectele la matematică, iar pe 18 iunie este programată proba la limba și literatura maternă.

Citeste si: S-a decis! Ce pensii vor fi impozitate cu 85%

Schimbare importantă la Evaluarea Națională 2020. Cum vor afla elevii notele?

Nu doar examenele s-au desfășurat diferit în acest an, ci a apărut o schimbare importantă și în ceea ce privește felul în care absolvenții de clasa a VIII-a, care au susținut examenele, vor putea afla notele. Dacă până acum acestea erau afișate fie la avizierul școlii, fie puteau fi consultate online, acum, reprezentanții ministerului Educației au luat decizia de a anonimiza rezultatele Evaluării Naționale.

Mai exact, notele nu vor mai putea fi văzute de toată lumea, ca urmare a prevederilor din Regulamentul General privind Protecția Datelor, potrivit digi24.ro. După terminarea examenelor, fiecare elev va primi un cod unic care va putea fi folosit pentru aflarea rezultatelor, înregistrându-se astfel o premieră la nivelul sistemului educațional din România.

Citeste si: Revoltator! Legea Educatiei interzice copiilor sa afle despre identitatea de gen. Ce i se cere presedintelui Iohannis

Primele rezultate ale Evaluării Naționale 2020 vor fi anunțate pe 22 iunie, iar în aceeași zi, în intervalul 16-19, elevii nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații. Același lucru poate fi făcut și pe 23 iunie, dar între orele 8-12. 

Rezultatele finale ale Evaluării Naționale 2020, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate pe data de 27 iunie.

Subiecte matematica Evaluare Nationala 2020: ce au avut de rezolvat elevii

Subiecte matematica Evaluare Nationala 2020: ce au avut de rezolvat elevii, conform edu.ro.

Absolventii claselor a VIII-a sustin astazi proba scrisa la Matematica, a doua din cadrul Evaluarii Nationale 2020. Peste 170.000 de elevi vor sustine examenul, cel mai mare numar din ultimii sapte ani. Proba se va desfasura in conditii speciale iar elevii au la dispozitie 120 de minute pentru a rezolva subiectele.

Lista completa de subiecte la proba de matematica a Evaluarii Nationale 2020 va fi publicata de  edu.ro. Potrivit ministrului Educatiei, Monica Anisie, acestea nu vor include materia care a fost predata in semestrul al II-lea, iar gradul de dificultate va fi unul mediu.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Subiectele sunt impartite in trei parti principale, fiecare dintre ele notata cu 30 de puncte.

Subiecte matematica Evaluare Nationala 2020: cum se desfasoara examenul

Examenul de Evaluare Nationala 2020 se desfasoara in conditii speciale in acest an. Fiecare elev la fi supus unui triaj la intrarea in centrele de examinare; i se va lua temperatura iar accesul va fi permis daca aceasta nu este mai mare de 37.3 grade Celsius. Fiecare elev va primi cate o masca la intrarea si la iesirea din centrul de examen.

In salile de clasa vor fi prezenti cel mult 10 elevi, iar distanta dintre ei va fi de minimum doi metri. Pardoselile, pupitrele, mesele, clantele de la usi dar si manerele de la geamuri vor fi dezinfectate regulat. De asemenea se vor asigura existenta sapunului, a prosoapelor din hartie dar si a dispenserelor cu dezinfectant.

Calendarul Evaluarii Nationale 2020

15 iunie 2020 – Proba de Limba si Literatura romana- scris

17 iunie 2020 – Proba de Matematica -scris

18 iunie – Proba de Limba si Literatura materna – scris

22 iunie (pana la ora 14.00) – Afisarea rezultatelor inaintea contestatiilor

22 iunie (intre 16.00 si 19.00) si 23 iunie (intre 8.00 si 12.00) – Depunerea contestatiilor

23 -26 iunie – Solutionarea contestatiilor

27 iunie – Afisarea rezultatelor finale dupa solutionarea contestatiilor

 

Citeste si: Barem Matematică Evaluare Naţională 2020 EDU.ro: Exerciţii capcană

 

Taguri: