Schimbare importantă pentru români de anul viitor. Ce se întâmplă, de fapt, cu voucherele de vacanță

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 16 sep 2022, 00:00

Schimbare importantă pentru români de anul viitor. Ce se întâmplă, de fapt, cu voucherele de vacanță

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a anunțat că ordonanța de urgență legată de voucherele de vacanță ar putea fi adoptată în ședința de Guvern de vineri. Programul va fi prelungit până în 2026.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului speră ca OUG care prevede acordarea voucherelor de vacanță să fie adoptată în ședința de Guvern de vineri.

Schimbare importantă pentru români de anul viitor. Ce se întâmplă, de fapt, cu voucherele de vacanță

Daniel Cadariu a spus, miercuri seară, că speră ca ordonanța de urgență pentru acordarea voucherelor în anul 2022, să fie adoptată în ședința de vineri.

”Este un subiect în discuţie. Am prezentat în şedinţa de miercuri OUG într-o primă lectură, am speranţa ca la şedinţa de Guvern de vineri să fie adoptată această OUG care are lucruri mai noi faţă de trecut, faptul că aceste vouchere vor fi prelungite pentru 5 ani, până la finalul anului 2026. Este o primă veste bună, atât pentru salariaţi (…) cât şi pentru agenţii economici din domeniul turismului care vor ştii a de an cum să-şi facă planul de afaceri”, a

declarat Daniel Cadariu.

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului a mai precizat că valoarea tichetelor rămâne neschimbată, astfel bugetarii vor primi în continuare suma de 1.450 de lei.

 ”O altă veste bună – am prevăzut că tichetele emise în anii 2019 – 2020 să poată fi folosite pe toată durata anului viitor. A venit o propunere şi din partea domeniului turistic, dar şi de la Ministrul Muncii de a limita până la jumătatea anului viitor valabilitatea acestor vouchere de vacanţă”, a

mai declarat ministrul.

Acesta a mai precizat că voucherele vor fi pe suport magnetic, pe card. De asemenea, Guvernul a analizat miercuri, în primă lectură, OUG privind modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene, ce prevede acordarea voucherelor de vacanță pentru angajații din sectorul bugetar, în valoare de 1.450 de lei, până la data de 31 decembrie 2026.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

La începutul lunii decembrie, Ministerul Turismului a pus în dezbatere publică proiectul OUG care prevede reluarea acordării de vouchere de vacanță. Acest lucru ar urma să se întâmple până în 2026, având un rol important în combaterea efectelor pandemiei în sectorul de turism. Totodată, ordonanța prevede și prelungirea valabilității voucherelor care au fost emise în 2020, până anul viitor.

Citeste si: Vești bune pentru pensionarii români! Iată cine poate primi tichete în valoare de 1.000 de lei de Sărbători

Schema de ajutoare pentru HoReCa ar putea fi reluată în 2022

Ministrul a mai precizat că schema de ajutoare pentru HoReCa ar putea fi reluată de anul viitor, pentru afacerile afectate în acest an. Schema prevede acordarea unui ajutor de 20% din valoarea pierderilor generate de pandemie. Daniel Cadariu a precizat că șansele de acordare a ajutorului sunt foarte mari, în cea de-a doua jumătate a anului viitor.

”Ca un element de noutate – în discuţiile cu cei din domeniul turismului ne-au semnalat faptul că şi în anul 2021, prin măsurile de restricţie impuse de evoluţia acestui virus au fost afectaţi. Este motivul pentru care avem în vedere şi luăm în considerare ca în cursul anului viitor să ne gândim la etapa a doua a schemei de ajutor HoReCa, funcţie şi de posibilităţile bugetului. Mă gândesc undeva după rectificarea de la jumătatea anului”, a declarat ministrul Daniel Cadariu.

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului a anunțat că, începând de marți, s-au transmis acordurile de plată pentru programul HoReCa, iar plăţile se vor face din 20 decembrie.

Citeste si: Vești excelente pentru tineri! Pot primi de la stat fonduri nerambursabile de 70.000 de euro. Ce condiții trebuie să respecte

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.