Schimbare MAJORA de mentalitate la ROMANI! Un altfel de Craciun pentru un alt fel de viitor

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 15 nov 2020, 21:20

Au aparut primii brazi in magazinele online iar acestia anunta trendul ecologic care va insufleti sufrageriile romanilor: brazi in ghiveci care vor fi replantati dupa sarbatori.

O declaratie de dragoste pentru mediul inconjurator si o provocare la care oamenii buni au inceput deja sa raspunda.

Oferta imposibil de refuzat!


Un brad la ghiveci cat tine de mare, achizitionat la pret redus, livrat la domiciliu si replantat dupa sarbatori de o echipa de specialisti. Acesta este solutia pe care a gasit-o magazinul online floria.ro pentru cei care vor sa inceapa anul cu o fapta buna.

Totodata, un brad la ghiveci poate fi cadoul ideal pentru prietenii care stau la curte.

Cei care vor sa pastreze bradul de Craciun si dupa sarbatori trebuie sa scoata mai putini bani din buzunar in aceasta perioada pentru un brad cat ei de mare. Brazii comandati pot avea doua dimensiuni, ideale pentru apartamentele si casele romanilor: 150-175 cm si 175-200 cm.

Bradul la ghiveci- optiunea cea mai verde

Un brad natural taiat e o opţiune mai verde decat unul artificial.
Un brad natural in ghiveci inseamna lupta declarata impotriva taierilor ilegale de padure si promisiunea unui viitor mai bun.

Din ce in ce mai multi oameni nu mai au dilema „brad natural sau artificial“ pentru ca realizeaza ca materialul din care este confectionat un brad artificial este toxic pentru mediu, deci optiunea nu este deloc ecologica.

Pe de alta parte, un brad natural taiat, dupa ce isi indeplineste misiunea festiva, nu este recliclat asa cum se intampla in tarile mai inaintate din punct de vedere al protectiei mediului.
Mai ingrijorator, cata vreme exista cerere pentru cateva crengute pentru miros sau pentru brazi ieftini, exista si piata pentru defrisarea ilegala. Ce optiune iti mai ramane?

Brazii la ghiveci impaca cel mai bine dorinta prezervarii mediului cu bucuria mirosului specific care iti aminteste de copilarie. Iata cum poti fi si tu in trendul sarbatorilor de anul acesta,  urmand sapte pasi simpli:

1. Cumpara din timp, mai ieftin, si scapi de  negotul si aglomeratia din piete

Poti obtine un pret mult mai avantajos in aceasta perioada si exista servicii de livrare gratuita, care iti
aduc bradul chiar la tine acasa (sau acasa la cei dragi), incepand cu data de 5 decembrie, fara ca tu sa depui vreun efort. In perioada aceasta pretul unui brad la ghiveci este cu 30% mai ieftin.

2. Alege calitatea pentru totdeauna. La propriu.


Abies Nordmanniana este unul dintre cei mai populari brazi de Craciun cu radacina pentru ca rezista cel mai bine in camerele noastre incalzite.
Este un soi de brad argintiu, cu o coroana mai deasa si un trunchi mult mai gros decat cel al brazilor romanesti. Sansele de prindere, in cazul replantarii acestui tip de brad sunt de aproape 100%.

3. Inainte de selfie-uri cu bradul, aclimatizare


Bradul in ghiveci proaspat achizitionat va avea nevoie de o perioada treptata de acomodare. Depoziteaza-l o zi, doua, intr-un loc de tranzitie Un garaj, un balcon sau uscatorul de pe casa scarii sunt spatii de tranzitie ideale pentru  aclimatizarea bradului.


4. Adu bradul in casa

Cu cateva zile inainte de Craciun, adu bradul in casa si gaseste-i un loc ferit de surse de caldura, dar in care sa aiba acces la lumina filtrata. O incapere neincalzita este ideala, dar, cum probabil nu-ti doresti sa admiri bradul cu un cojoc pe tine, esential este ca temperatura din camera aleasa sa nu depaseasca  23º C. Bradul trebuie udat cu aproximativ un litru de apa statuta, o data la trei-patru zile.

5. Impodobeste-l cu grija

Daca beculetele instalatiilor de lumini sunt mari si produc suficienta caldura, ele pot sa provoace arsuri acelor, accelerand caderea lor. Nu uita ca dupa impodobit urmeaza si despodobitul asa ca nu insista cu globuri foarte grele sau cu sisteme de prindere care pot sa afecteze ramurile bradului.  

6. Inapoi in spatiul de acomodare


Nu ceda frumusetii bradutului, si nu-l tine mai mult de o saptamana sau cel mult 10 zile in casa. La cateva zile dupa Craciun, muta bradul inapoi intr-un spatiu rece si aerisit pentru ca acesta sa aiba timp sa se pregateasca pentru temperaturile de afara.

7. Planteaza bradul


In primavara, tot ce ai de facut este sa plantezi copacul si sa il uzi bine. Daca nu dispui de un loc in care sa plantezi bradul, apeleaza la cei de la care l-ai achizitionat. Spre exemplu, specialistii de la floria.ro iti ridica bradutul de acasa si il replanteaza in momentul in care acesta are cele mai multe sanse sa se prinda. Un astfel de serviciu te costa 99 de lei.


Sursa foto: pixabay.com, floria.ro

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.