Schimbare majoră pentru pensionari! Casa de Pensii a anunțat că va elimina această obligativitate

Author: Diana Bostan

Casa de Pensii a anunțat că va renunța la obligativitatea depunerii unor copii.

Sursa: iStock

Vara aceasta vine cu schimbări pentru actualii, dar și viitorii pensionari din România. Casa de Pensii a anunțat că începând cu această vară nu va mai fi necesară prezentarea sau depunerea unor copii ale unor anumite documente.

Vești bune pentru pensionarii din România. Aceștia vor scăpa de birocrație, după ce Casa de Pensii a anunțat că va renunța la obligativitatea depunerii unor copii.

Casa de Pensii a anunțat că nu va mai fi necesară prezentarea sau depunerea unor copii ale unor anumite documente

Dacă până acum pensionarii erau obligați să vină și cu anumite copii ale unor documente, angajații unităților teritoriale de pensii vor fi obligați să se ocupe de acest lucru, gratuit, în incinta unității.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu: ''Nu vor fi reduceri de salarii. Cel mai de evitat lucru este majorarea TVA-ului''

Dosarele cu șină au fost interzise încă din data de 4 iulie, legea fiind publicată la începutul anului 2023. Măsura de a elimina obligativitatea prezentării/depunerii de către beneficiari a copiilor unor documente are ca scop simplificarea procesului de depunere.

În cazul în care copiile vor fi necesare, acestea vor fi realizate de către funcționarii unității.

Citește și: Vești proaste pentru bugetari! Marcel Boloș a dat toate detaliile. Ce se întâmplă cu posturile de conducere

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„În situațiile în care legislația pe care o aplică casele teritoriale de pensii prevede că documentația necesară acordării drepturilor cuprinde și anumite copii, acestea vor fi realizate în mod gratuit de funcționarii instituției, în momentul depunerii cererii”, 

se arată în comunicatul Casei Naționale de Pensii.

Pensiile vor fi virate mai devreme în luna august

Vești bune pentru pensionarii din România în această lună. Pensiile vor fi virate mai devreme în august. Acest lucru se datorează mini-vacanței cu ocazia Adormirea Maicii Domnului, perioadă în care poștașii vor fi liberi.

Citește și: Vouchere sociale 2023. Vești bune pentru români! Când intră a patra tranșă de bani pe cardurile sociale în 2023

Pensionarii care primesc banii prin Poșta Română, vor primi banii începând cu data de 1 până pe 13 august, iar cei ce primesc banii pe card/în cont se vor bucura de bani pe data de 12-13 august.

Citește și: Ce se întâmplă cu pensiile speciale ale magistraților. Legea a fost retrimisă în Parlament

Cei cei au un veniturile nete lunare mai mici sau egale cu 1.700

de lei vot avea parte de un ajutor în valoare de 250 de lei, bani folosiți pentru alimente și alte necesități alimentare. Tranșa cu numărul patru va fi livrată în această lună.