Schimbarea la Fata a Domnului! Ce nu au voie sa faca astazi crestinii ortodocsi pentru a le merge bine tot anul!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 06 aug 2018, 10:41
video Foto(5)

Schimbarea la Fata intra dincolo de timp, in timpul invierii, al slavei lui Dumnezeu.

Schimbarea la Fata a Domnului, 6 august 2018. Ea reveleaza scopul istoriei, care va fi transfigurarea totala si definitiva a lumii, "care suspina inca in durerile facerii". Este semnul unui Pasti facand trecerea spre raiul care va deveni zidirea in starea sa transfigurata de harul celei de-a doua veniri. Schimbarea omeneasca, ceea ce va sa fie intru a doua si infricosata venirea Ta, cu slava aratandu-o, Mantuitorule, Te-ai schimbat la fata in Muntele Toborului.

Pentru ca lumea sa poata ajunge la slava, Fiul a sadit un alt pom al vietii: cel al iubirii adeverite -prin jertfa, care merge de la intrupare la moarte.


Schimbarea la Fata a Domnului, 6 august 2018. In această zi nu e bine să te cerţi cu nimeni şi nici să fii certat de cineva, că aşa vei fi tot anul, până la următoarea sărbătoare.


Schimbarea la Fata a Domnului, 6 august 2018. Fetele sunt sfătuite să nu se pieptene în această zi, pentru că nu le mai creşte părul.

Schimbarea la Fata a Domnului, 6 august 2018. In această zi se interzice scăldatul, pentru că apele fiind de acum tot mai reci, creşte riscul îmbolnăvirilor.

Schimbarea la Fata a Domnului, 6 august 2018. Schimbarea la faţă constituie, de asemenea, un moment important în calendarul viticol: în această zi nu se lucrează şi
la biserică se duc poame din noua recolta, se binecuvântează şi se împart.


Schimbarea la Fata a Domnului, 6 august 2018. Nu se spală în această zi deoarece o să fiţi năpădiţi de ploşniţe şi păduchi; femeile însărcinate, dacă vor posti în această zi, vor avea parte de o naştere uşoară şi de copii sănătoşi;

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.