Schimbări bruște ale temperaturii, începând de sâmbătă! Meteorologii au emis o nouă prognoză. Când revin temperaturile de primăvară

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 14 mar 2024, 08:51

Schimbări bruște ale temperaturii, începând de sâmbătă! Meteorologii au emis o nouă prognoză

Sursa: Pexels.com

Meteorologii au emis o nouă prognoză meteo, valabilă începând de sâmbătă. Dacă în unele zone se vor depunde straturi de zăpadă, în alte regiuni soarele din nori.

După o scurtă perioadă de încălzire, vremea pare să-și fi revenit la temperaturi de iarnă în multe regiuni ale României.

Meteorologii au emis avertizări privind condițiile meteorologice nefavorabile care vor persista în următoarele zile, iar în județul Maramureș, ninge abundent.

Schimbare bruscă a vremii. Cum vor fi temperaturile în următoarele zile

Direcotrul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a subliniat că temperaturile scăzute și condițiile meteorologice severe vor fi prezente în mai multe zone ale țării în următoarea perioadă.

Această avertizare vine după o dimineață de martie în care temperaturile au coborât sub zero grade în multe regiuni.

„Până vineri dimineață, ora 10:00, vorbim de o informare meteorologică ce vizează în mod deosebit cantitățile de precipitații posibil a se înregistra în toate zonele țării, valorile acestora fiind cuprinse între 10-15 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali, în Transilvania și Muntenia putem să consemnăm chiar valori de 25-30 l/mp, izolat peste 40 l/mp.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță ploi în majoritatea regiunilor țării: Prognoza meteo pentru ziua de marți, 12 martie 2024

La altitudini mai mari de 1200 de metri vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă local consistent, iar în jumătatea de nord a Moldovei sau în partea de est a Transilvaniei vor fi și precipitații mixte.

Din punct de vedere al regimului de temperaturi, vorbim de o vreme care va fi caracterizată de valori la nivelul maximelor de cel mult 13...14 grade în partea de sud vest, acolo unde și la această oră consemnăm 12...14 grade Celsius, în timp ce în Moldova, în jumătatea nordică, doar 2...3 grade Celsius ”, a explicat Elena Mateescu, potrivit Antena 3 CNN.

Când vine primăvara, în România

Cu toate acestea, este de așteptat ca vremea să se îmbunătățească treptat în următoarele zile, odată cu trecerea acestui val de aer polar care a adus schimbarea bruscă a vremii.

Citește și: Tradiții și obiceiuri pentru echinocțiul de primăvară: Ce nu este bine să faci pe 20 martie 2024

„De sâmbătă, vremea va intra într-un proces de încălzire, pentru că vom consemna valori de până la 17 grade Celsius.

De altfel, ecartul termic la scara întregii țări, de sâmbătă, 10...17 grade, inclusiv în Capitală, o maximă de 14...15 grade Celsius”, a mai spus directorul ANM.