Schimbări importante în programa elevilor! Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu!

Author: Marina Ionescu

Ministrul Educației a anunțat schimbări importante în programa elevilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a arătat interesul de a crește numărul de ore de educație fizică, de la o singură oră la două.

Citeste si: Capitala Australiei intră în carantină pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei. A fost descoperit un singur caz de Covid

Ce se va întâmpla cu orele de sport

Sorin Cîmpeanu a declarat că vrea ca în școlile din România să fie introduse mai multe ore de sport.

"Eu aș vrea să creștem de la o oră pe săptămână la două ore pe săptămână”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În prezent, planurile cadru prevăd deja câte două ore de educație fizică și sport pe săptămână la clasele primare și la gimnaziu. Doar elevii de liceu au câte o singură oră de sport pe săptămână.

Citeste si: Pot fi angajații obligați să se vaccineze ca să fie primiți la locul de muncă? Decizia luată de Ministerul Sănătății

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Modificarea îi vizează pe elevii din licee care ar putea să beneficieze de anul viitor, de două ore de sport, în programa, în loc de o singură oră, cum au în prezent stabilite majoritatea filierelor. 

„Eu aș vrea să creștem de la oră pe săptămână la două ore pe săptămână”, a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Realitatea Plus.

Școala începe în format fizic, din septembrie

Ministrul Educației a anunțat că elevii se vor întoarce la ore în formatul clasic și cursurile se vor ține cu prezența fizică. Însă, sunt luate în calcul și alte scenarii, cum ar fi ca elevii români să facă orele din fața calculatorului, de acasă.

Cu toate acestea, cei care vor face orele online sunt copiii cu afecțiuni medicale, precum și cei care dezolvtă simptome de infectare cu cornavirus.

Citeste si: OFICIAL! Noi reguli pentru nunți și botezuri. În ce condiții se vor desfășura evenimentele private

„Suntem obligaţi, însă, să luăm în calcul, posibilitatea de rezervă, în cazul total nedorit – o situaţie în care eu personal am dreptul să nu cred, având în vedere că în şcoli se respectă regulile mai riguros decât în multe alte medii, având în vedere procentul celor vaccinaţi din școli, având în vedere respectarea regulilor.

Am dreptul să cred că vom începe şcoala cu prezenţă fizică, fără niciun fel de scenarii”,   a precizat Sorin Cîmpeanu.