Schimbari majore in scoli: se renunta la Evaluarea Nationala! Anuntul facut de Ecaterina Andronescu

Autor: Bogdan Mihai

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, anunta schimbari importante in sistemul de invatamant.

Potrivit edupedu.ro, oficialul a declarat ca se se intentioneaza modificarea Legii Educatiei in asa fel incat Evaluarea Nationala de la clasa a VIII-a sa fie eliminata.

De asemenea durata invatamantului obligatoriu va fi extinsa cu 3 ani, de la grupa mare pana la clasa a XII-a.

"Este acum la Senat, chiar este pe lista de vot, o lege care stabileste obligativitatea ultimelor doua grupe la gradința – grupa mijlocie si grupa mare – si ultimii doi ani de liceu, incepand din anul 2020.

"Anul acesta va trebui sa pregatim preluarea, la inceput de ciclu si la sfarsit de ciclu, in invațamantul obligatoriu", a declarat ministrul Ecaterina Andronescu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

"Noi am declansat aceste dezbateri publice cu directorii scolilor si-n Bucuresti, si-n alte județe din țara sa incercam sa vedem si care este percepția. Pentru ca acum evaluarea de la clasa a VIII-a este doar o evaluare pentru incheierea gimnaziului si repartizarea elevilor in scoli profesionale, clasice sau duale, si respectiv in licee.

"Clasa a VIII-a nu mai reprezinta sfarsitul invațamantului obligatoriu, cum era in legea 84, de exemplu.

Daca invațamantul devine obligatoriu pe 12 clase se justifica evaluari intermediare?

"Ca sa intarim ritmul acesta al invațarii continue, pentru ca el este cel care da si temeinicie invațarii. Toate sunt care, fara indoiala, merita sa le discutam", a mai spus Ecaterina Andronescu.