Schimbări majore pentru șoferii din România! Se modifică legea RCA

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 24 mai 2024, 01:20

Se modifică legea RCA

Sursa: iStock

Informații de ultimă oră pentru șoferii din țara noastră! Autoritatea de Supraveghere Financiară a anunțat că legea RCA va suferi noi modificări.

Șeful Direcţiei Generale Asigurări, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat faptul că a fost modificată Norma 20, astfel că polițele RCA vor putea fi cumpărate în avans cu două luni.

Noi informații privind polițele RCA

Pe lângă cumpărarea în avans, denunţarea poliţelor Euroins ar putea fi prelungită cu 90 de zile.  „Proiectul de normă pe care ASF l-a promovat, l-a aprobat şi a fost şi publicat în Monitorul Oficial are în vedere modificarea prevederilor articolului 13 din Norma 20.

Prin această normă este reglementată perioada în care contractul de RCA poate intra în valabilitate de la momentul încheierii acestuia”, a declarat Valentin Ionescu, şeful Direcţiei Generale Asigurări, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). 

Citește și: Noi reguli pentru cetățenii ce vor permis de conducere românesc. Astăzi vor intra în vigoare modificările

Un alt anunț a fost legat de prelungirea termenului maxim pentru intrarea în vigoare a contractelor RCA, care a ajuns la 60 de zile pentru încheierea contractului, nu de 30 de zile ca și

până acum.

Citește și: Codul Rutier 2023: Apar schimbări majore pentru cei care vor să înmatriculeze mașinile sau să își schimbe permisul auto

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dacă până acum șoferii erau anunțați cu o săptămână înainte de expirarea polițelor RCA, termenul a crescut odată cu noile modificări.

Asigurările Euroins au fost prelungite cu 90 de zile

„Având în vedere calculele pe care le-am făcut şi faptul că estimăm, dar în funcţie şi de denunţările care se fac zilele acestea, estimăm că vor rămâne peste 1.500.000 de poliţe valide la 8 septembrie”, a spus Valentin Ionescu.

Citește și: Anunț de ultimă oră pentru șoferi! Ești bun de plată dacă ai nevoie de asistență pe aceste drumuri

Pentru a evita o aglomerarea, dar și pentru a scăpa șoferii de o eventuală presiune, termenul de denunțare ar urma să fie extins până în luna decembrie. Astfel numărul polițelor valabile ar urma să scadă de la 1,5 – 1,6 milioane, la 700.000

– 800.000 de polițe valabile.

Citește și: Vești bune pentru șoferii din România! Vor putea conduce mai multe tipuri de vehicule dacă dețin această categorie

Măsura propusă de ASF a fost un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se propune aprobarea prelungirii denunţării valabilităţii poliţelor Euroins cu încă 90 de zile. Modificările polițelor RCA are ca scop ajutorarea șoferilor și evitarea aglomerării.

 


În ediția de luni, 16 septembrie, a emisiunii ”Casa iubirii”, Bianca a cedat și a izbucnit în lacrimi. Iată care este motivul