Schimbări mari în educația României! Klaus Iohannis a semnat legea prin care educația financiară și cea juridică devin materii obligatorii în școli

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 17 aug 2022, 05:20

Schimbări mari în educația României! Klaus Iohannis a semnat legea prin care educația financiară și cea juridică devin materii obligatorii în școli

Sursa: Facebook Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat ieri, 16 noiembrie 2021, legea prin care educația financiară și cea juridică devin materii obligatorii în școli, începând cu anul școlar viitor.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat ieri legea prin care se introduc educația financiară și educația judiciară ca materii obligatorii în programa școlară, începând cu anul școlar viitor.

Educația financiară și educația judiciară devin materii obligatorii începând cu anul școlar viitor

Educația financiară face parte din cursul de educație antreprenorială și urmează să fie introdusă în școli, conform proiectului de lege votat pe 18 noiembrie de Senat.

La momentul actual, nu există în programa școlară din România nicio oră de educație financiară pentru nicio clasă din învățământul preuniversitar.

Citeste si: Guvernul va băga în vacanţă forţată şi şcolile private. Dan Vîlceanu: „A fost această scăpare, o vom reglementa luni”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Dobândirea competențelor juridice și etice, alături de cele financiare și antreprenoriale reprezintă un prim pas către stabilirea unei perspective solide a tânărului privind rolul, responsabilitățile și capacitățile acestuia de a iniția și dezvoltă o afacere. Nu este suficient că tinerii să dobândească competențe antreprenoriale, să știe cum să administreze o afacere din punct de vedere financiar, este nevoie să înțeleagă și să integreze și comportamente responsabile din punct de vedere juridic.

Citeste si: Elevii vor fi testați de două ori pe săptămână. Sorin Cîmpeanu a precizat că primele teste vor ajunge în școli începând cu 21 noiembrie

În anul 2018, într-un studiu lansat privind competențele cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții, Comisia Europeană califică cunoștințele juridice că necesare încă din primii ani de studiu”, spun motivele eficienței proiectului de lege.

Așadar, cursul de competențe antreprenoriale va deveni cursul de competențe antreprenoriale și financiare. Această schimbare urmează să fie pusă în aplicare începând cu anul școlar următor anului în care se postează proiectul de lege în Monitorul Oficial.