Schitul Manastirii Radeni, loc de pelerinaj la mormantul lui nea' Ion! VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 31 aug 2021, 10:00

De mai bine de doi ani schitul manastirii Radeni din Neamt s a transformat in loc de pelerinaj.

Credinciosii nu se inchina la vreo icoana facatoare de minuni ci la trupul neinsufletit al lui nea Ion, un om de al locului mort in urma cu noua ani .Rudele ar fi descoperit minunea, cand l-au dezgropat ca sa ii faca slujba.

Pentru ca avea trupul intact, dupa sapte ani de stat in sicriu, calugarii si-au zis ca au de a face cu o minune. Nu l au ingropta la loc ci l -au depus la loc de cinste intr o camara ...pentru a fi vazut de toata lumea..


Vestea s-a raspandit repede si sute de pelerini au trecut pe la Schitul Radeni ca sa vada minunea, adica pe Cuviosul Iosif. Unii spun ca omul si-a inchinat viata Domnului doar cateva saptamani, si ca ar fi avut grija sa se bucure de toate placerile lumesti.. Fost paznic la CAP a facut noua copii si ultimele zile din viata si le a petrecut la manastire in haine de calugar..


In timp ce calugarii sunt convinsi ca tin un sfant in lacasul lor, satenii nu prea stiu ce sa creada.Specialitii vorbesc in alti termeni. Cred ca solul uscat l-a tinut intreg pe nea ion si nu i a descompus trupul. Povestea minunii de la schit a ajuns si la urechile mitropilitului care le a recomandat calugarilor sa il ingroape la loc.


Povestea seamana izbitor cu cea a parintelui ilie lacatus, la trupul caruia se roaga mii de oameni care cred ca au de a face tot cu un sfant..dupa
ce trupul acestuia a fost gasit intact dupa 30 de ani de la inhumare.

Pana una alta, cel putin teoretic, biserica spune ca daca mortul ramane in stare de conservare multi ani de aici inainte si va trece de expertiza unei comisii din partea Sfantului Sinod, aR putea fi cinstit ca atare.

 

Taguri: