Scholz si Biden - Ce au facut liderii de stat in ultima lor intalnire?

Autor: Bogdan Frațilă

Cancelarul Scholz s-a deplasat la președintele american Biden pentru o scurtă călătorie. La Casa Albă, ambii și-au subliniat sprijinul pentru Ucraina!

Sursa: Captură YouTube

Cancelarul Scholz s-a deplasat la președintele american Biden pentru o scurtă călătorie. La Casa Albă, ambii și-au subliniat sprijinul pentru Ucraina!

Cancelarul Scholz s-a deplasat la președintele american Biden pentru o scurtă călătorie. La Casa Albă, ambii și-au subliniat sprijinul pentru Ucraina. Ei au preferat să nu vorbească despre niciun punct de dispută- cel puțin nu în mod public.
"Bine ați revenit la Casa Albă!" Aceasta a fost probabil mai mult decât o simplă frază politicoasă: președintele Joe Biden a părut să o ia din inimă pentru a-i mulțumi în mod demonstrativ oaspetelui din Germania pentru angajamentul său față de Ucraina.


Nu a fost ușor pentru Scholz, chiar destul de dificil, să facă presiuni pentru schimbări istorice, cum ar fi creșterea cheltuielilor germane pentru apărare sau renunțarea la energia rusă. Biden le-a mulțumit germanilor nu numai pentru sprijinul militar acordat Ucrainei, ci, în mod hotărât, și pentru "sprijinul moral profund". Acest schimb de expresii de recunoștință a durat doar aproximativ patru minute în fața camerelor de filmat, înainte ca cei doi să se retragă în spatele ușilor închise pentru conversația lor confidențială.

Scholz asigură continuarea sprijinului pentru Ucraina

Scholz a părut relaxat și în largul său, ca și cum ar fi intrat și ieșit de la Casa Albă în mod normal. Și a exprimat ceea ce gazda sa dorea cu siguranță să audă. Cancelarul a dat asigurări în limba engleză că sprijinul pentru Kiev va continua atât timp cât va dura și atât timp cât va fi nevoie de el.Cu

puțin timp înainte de începerea discuțiilor de la Casa Albă, secretarul de stat american Antony Blinken promisese un nou ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 400 de milioane de dolari- în principal muniție pentru lansatoare de rachete și tancuri. Administrația americană a declarat că Scholz și Biden au fost de acord că Rusia trebuie să suporte costurile războiului din Ucraina. Pana acum, Rusia nu a oferit nici o replica dar cel mai probabil va nega orice responsabilitate asa cum a facut mereu, indiferent de dovezi.

Puține detalii au fost scurse în spațiul public

Toate încercările celor câtorva reporteri prezenți în Biroul Oval de a obține mai multe de la cei doi lideri au eșuat. Orice altceva a putut fi doar speculat. Cu puțin timp înainte de sosirea lui Scholz, purtătorul de cuvânt al lui Biden, Karine Jean-Pierre, anunțase că șefa germană a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va fi la Casa Albă vinerea viitoare.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Purtătoarea de cuvânt a lui Biden își reiterează poziția în disputa privind legea antiinflație

Atunci, și numai atunci, va fi vorba despre criticile europene la adresa subvențiilor pentru tehnologiile prietenoase cu clima "made in USA". Este clar, însă, potrivit lui Jean-Pierre, cât de importantă este pentru Biden "Legea privind reducerea inflației". Guvernul american se va asigura întotdeauna că locurile de muncă americane și banii contribuabililor americani sunt susținuți. mult mai multe titluri decât vizita lui Scholz a făcut în SUA vestea că președintele Biden a fost diagnosticat cu cancer de piele în timpul unui control medical în urmă cu două săptămâni. Cu toate acestea, carcinomul a fost îndepărtat cu succes. Întâlnirea lui Biden cu Scholz a fost, de asemenea, vizibil subestimată din cauza lipsei de conținut mediatic.

Citește și: China refuză să condamne invazia Rusiei în Ucraina în conferinta G20!

Citește și: Joe Biden pentru al doilea mandat de președinte al SUA?

Citește și: SUA acuză oficial Rusia de crime împotriva umanității în Ucraina!