Scholz subliniază dreptul Israelului la autoapărare

Autor: Bogdan Frațilă

La întâlnirea cu președintele turc Erdogan, cancelarul Scholz a subliniat dreptul Israelului de a exista și dreptul său la autoapărare.

Sursa: PixaBay

La întâlnirea cu președintele turc Erdogan, cancelarul Scholz a subliniat dreptul Israelului de a exista și dreptul său la autoapărare.

La întâlnirea cu președintele turc Erdogan, cancelarul Scholz a subliniat dreptul Israelului de a exista și dreptul său la autoapărare. Armata israeliană raportează descoperirea de arme într-o școală și într-o grădiniță din Gaza. Evoluțiile în liveblog.

Erdogan reiterează criticile la adresa acțiunilor Israelului în Fâșia Gaza

La Berlin, președintele turc Recep Tayyip Erdogan își reiterează criticile la adresa acțiunilor Israelului în Fâșia Gaza.

"Vorbim despre 13.000 de copii, femei și bătrâni care au fost uciși", a declarat el înainte de o întâlnire cu cancelarul Scholz la Berlin. În plus, aproape că nu mai există Fâșia Gaza. "Totul a fost ras de pe fața pământului", spune Erdogan, adăugând că, deși "toată lumea" vorbește în prezent despre Hamas, puterea militară a organizației islamice radicale palestiniene nu este comparabilă cu cea a Israelului. O soluție la conflictul din Orientul Mijlociu ar necesita o "soluție cu două state în cadrul granițelor din 1967".
În ultimele săptămâni, Erdogan a descris organizația teroristă Hamas drept o "organizație de eliberare", a acuzat Israelul de "genocid" în Fâșia Gaza și a pus la îndoială dreptul Israelului de a exista.
La fel ca și președintele german Frank-Walter Steinmeier înaintea sa, cancelarul federal Olaf Scholz (SPD) a subliniat dreptul Israelului la autoapărare în timpul vizitei președintelui turc Recep Tayyip Erdogan în Germania. "Dreptul Israelului de a exista este irefutabil pentru noi", a declarat Scholz jurnaliștilor vineri seara, înainte de întâlnirea cu Erdogan.
Israelul are "dreptul, conform dreptului internațional, de a se apăra"." Germania este, de asemenea, unul dintre cei mai mari susținători ai ajutorului umanitar pentru populația din Fâșia Gaza. Guvernul german este împotriva oricărui antisemitism în Germania, precum și împotriva marginalizării celor cinci milioane de musulmani din această țară.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Israelul vrea, de asemenea, să zdrobească Jihadul Islamic

Potrivit Israelului, războiul din Fâșia Gaza are ca scop și distrugerea Jihadului Islamic Palestinian (PIJ). Israelul nu va încheia războiul până când conducerea militară și politică a acestor organizații teroriste nu va fi eliminată- la fel ca și cea a organizației islamiste Hamas, a declarat consilierul israelian pentru securitate Tzachi Hanegbi. Potrivit acestuia, mii de presupuși teroriști au fost uciși până în prezent, inclusiv membri ai conducerii Hamas, iar PIJ a fost de asemenea implicată în masacrul din orașele israeliene de frontieră și într-un festival de muzică la

7 octombrie. Săptămâna trecută, Jihadul Islamic a publicat o înregistrare video cu doi ostatici israelieni. PIJ este considerată una dintre cele mai radicale grupări militante din Orientul Mijlociu.

În cadrul discuțiilor cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, președintele federal Frank-Walter Steinmeier a "subliniat cu emfază" poziția Germaniei în legătură cu conflictul din Orientul Mijlociu. Acest lucru a fost anunțat de Biroul președintelui federal după discuțiile de la Berlin.

"Președintele federal a subliniat clasificarea atacului Hamas asupra Israelului ca fiind un atac terorist și a Hamas ca organizație teroristă. El a subliniat dreptul Israelului de a exista și dreptul său la autoapărare." Steinmeier a reacționat la atacurile verbale dure ale lui Erdogan împotriva Israelului în legătură cu războiul din Gaza. Deși președintele turc a condamnat uciderea câtorva sute de civili israelieni în atacul terorist din 7 octombrie, el a descris ulterior Hamas, care a fost responsabilă de atac, drept o "organizație de eliberare".

Citește și: În această seară, în serialul „Secrete de familie”, de la ora 20:00, o nouă lovitură pentru Îlgaz si Ceylin

Citește și: Surprize inedite sâmbătă, la “Tu urmezi!” Dan Negru: "Niciodată nu am avut un concurent cu un asemenea traseu în emisiunea aceasta!"

Citește și: Calendar Ortodox pentru data de 18 noiembrie 2023: Este prăznuit fratele Sfântului Mucenic Antioh