Scholz vrea să vorbească deschis cu Erdogan!

Autor: Bogdan Frațilă

Cancelarul Scholz se întâlnește vineri, la Berlin, cu președintele turc. Poziția anti-israeliană a lui Erdogan reprezintă o problemă pentru guvernul german

Sursa: PixaBay

Cancelarul Scholz se întâlnește vineri, la Berlin, cu președintele turc. Poziția anti-israeliană a lui Erdogan reprezintă o problemă pentru guvernul german

Cancelarul Scholz se întâlnește vineri, la Berlin, cu președintele turc. Poziția anti-israeliană a lui Erdogan reprezintă o problemă pentru guvernul german. Scholz a anunțat că va vorbi deschis înaintea vizitei de stat a președintelui turc Recep Tayyip Erdogan în Germania, care va avea loc vineri și care se anunță a fi o întâlnire tensionată. Motivul este reprezentat de atacurile lui Erdogan împotriva Israelului. Printre altele, el a acuzat guvernul israelian de "fascism" și a pus la îndoială dreptul statului israelian de a exista.

El a numit mișcarea islamistă radicală Hamas o mișcare de eliberare, iar cancelarul german Olaf Scholz a reacționat acum- cu trei zile înainte de întâlnire- cu fermitate la aceste declarații. "Acuzațiile lansate împotriva Israelului sunt absurde". Cancelarul a numit din nou Hamas o organizație teroristă și a declarat că va continua să sublinieze acest lucru.

Scholz: Israelul respectă dreptul internațional

Israelul nu are doar dreptul, ci chiar "datoria" de a se apăra împotriva islamiștilor radicali Hamas din Fâșia Gaza. Este inacceptabil să se permită Hamas să recupereze și să adune arme pentru a putea ataca din nou Israelul, a declarat el, adăugând că Israelul respectă dreptul umanitar internațional. De asemenea, nu există nicio îndoială că Israelul este o democrație. "Și vom sublinia acest lucru în fiecare conversație și cu fiecare ocazie, că aceasta este viziunea noastră asupra lucrurilor", a spus Scholz.

Liderul CDU, Friedrich Merz, a subliniat, de asemenea, că a fost corect că cancelarul nu a anulat vizita în ciuda declarațiilor controversate ale președintelui turc. Cu toate acestea, a fost cu atât mai important să îi oferim președintelui turc o opinie clară. A fost bine că acesta a decis acum să renunțe la alte puncte din programul său, cum ar fi vizita la meciul internațional de fotbal germano-turc. Liderul grupului parlamentar SPD, Rolf Mützenich, a apărat, de asemenea, faptul că vizita nu a fost anulată în ciuda dezbaterii privind declarațiile Hamas.
Din păcate, face parte din diplomație să primești oaspeți cu care nu ești de acord. Scholz trebuia să afle dacă Turcia ar putea folosi contactele sale cu Hamas pentru a ajuta la eliberarea ostaticilor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pactul UE privind refugiații va deveni probabil o problemă

Pactul UE privind refugiații este, de asemenea, posibil să fie discutat în timpul vizitei de lucru. Bruxelles-ul se străduiește să revigoreze acordul dintre Turcia și UE, având în vedere numărul tot mai mare de migranți. Din 2016, Turcia a primit miliarde de euro din fondurile UE pentru a opri activitățile de contrabandă la frontiera turcă și pentru a prelua migranții ale căror cereri de azil au fost respinse în Grecia.

Cu toate acestea, Turcia nu a mai preluat niciun migrant din Grecia din 2020- motivul invocat la momentul respectiv a fost izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Citește și: Top 3 anvelope de iarnă în 2023: Siguranță și performanță

Citește și: Dana Roba a ajuns, din nou, la spital! Primele imagini postate de aceasta

Citește și: Principalele semne ca o agentie de marketing se muleaza pe nevoile specifice ale unui client

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.