Scoala online in vremea pandemiei! Aproape un milion de copii din Romania nu au acces la educatie! Nu ratati o editie impresionanta “Asta-i Romania!”, duminica, de la ora 14:30, la Kanal D! 

Author: D.I.
Actualizat: 08 mai 2020, 12:27

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i Romania!” ne ofera un material impresionant, despre copiii saraci ai Romaniei care, desi isi doresc nespus sa invete carte, nu au acces la educatie.

Sunt aproape un milion de copii care n-au acces la scoala online, saracia si traiul dificil pe care le resimt zi de zi impiedicandu-i sa invete.

Au trecut doua luni de cand pandemia a inchis scolile, iar Ministerul Educatiei inca ii mai numara pe elevii care n-au acces la un calculator sau la internet. Sunt doua luni de cand copiii saraci ai Romaniei nu mai au parte de carte.

Echipa “Asta-i Romania!”ajunge, duminica aceasta, in cateva sate sarace ale tarii, acolo unde sarmanii isi duc viata de azi pe maine. Intr-o casuta de chirpici, in care caruta si calul sunt singura avere, o femeie cu 5 copii are o singura grija: sa aiba ce le pune pe masa copiilor ei.

Cand nu muncesc prin gospodarie, micutii incearca sa invete de pe cartile pe care le au de la scoala.

Ei stiu ca singura lor sansa de a-si construi un viitor e scoala, dar acum nu depinde numai de ei.

“Mie mi-e greu sa fac temele, fara calculator”,  spune rusinat copilul cel mare.

O alta familie saraca, cu patru copii incearca, din rasputeri, sa “tina pasul” cu scoala online. Micutii asteapta cu nerabdare sa invete. Isi impart singurul telefon, de dimineata pana seara.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: BAC 2020: Schimbarea anuntata de ministrul Educatiei. Ce se intampla cu probele de competente

Citeste si: Bucureștenii care acceptă să fie testați pentru coronavirus pot primi bani de la stat. Ce sumă va fi acordată?

Practic, fiecare dintre ei are cel putin sase materii la care ar trebui, in mod normal, sa participe prin aplicatii online si sa-si ia notite. Insa, pentru ca telefonul este vechi, copiii asteapta ore in sir sa le vina randul. Din pacate, acestea nu sunt cazuri singulare, iar pentru aceste familii cu greu se intrevede o rezolvare.

Nu ratati o editie impresionanta “Asta-i Romania!”, prezentata de Mihai Ghita, duminica, de la ora 14:30, la Kanal D.