Școala online începe de săptămâna viitoare. Ministerul Educației a anunțat ce categorii de elevi se întorc la orele online

Author: Lavinia Medrea

Școala online începe de săptămâna viitoare. Ministerul Educației a anunțat ce categorii de elevi se întorc la orele online

Sursa: PixaBay

Pentru că numărul de cazuri de COVID-19 în rândul copiilor a început să crească, majoritatea elevilor se vor întoarce la cursurile online.

Ministerul Educaţiei a anunțat astăzi ce elevi vor face cursuri online începând cu săptămâna viitoare. Ordinul Comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii spune că şcolile rămân deschise dacă gradul de ocupare la nivel județean al paturilor ATI este de maxim 75%.

Elevii revin la cursurile online. Ce spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a transmis că la data de 19 ianuarie, gradul de ocupare a paturilor pentru pacienții infectați cu COVID-19 este între 4% (judetul Mehedinti), 7% (judeţele Braila, Covasna şi Gorj) şi

39% (judetul Suceava). București-Ilfov se află la 16% grad de ocupare a paturilor pentru cei infectați cu COVID-19.

Numărul elevilor infectaţi cu COVID-19 este în creştere. Potrivit informării oficiale furnizate de Ministerul Sănătății, sunt internați 337 de copii din totalul de 3896 persoane infectate cu COVID-19, adică 8,6% din totalul pacienților internați, a transmis ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Elevii care lipsesc de la școală la confirmarea unui caz Covid-19 în clasă pot fi puși absenți. Anunțul ministrului Cîmpean

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Prezența fizică va fi suspendată timp de 10 zile de la data suspendării cursurilor la 50% din capacitatea claselor sau grupelor unei unități de învățământ.

Dacă în aceeași sală cursurile sunt făcute în schimburi, vor fi suspendate doar cursurile cu prezență fizică pentru clasa în care au fost confirmate cazurile de COVID-19. Elevii din schimbul următor vor veni în continuare la școală după dezinfectarea a sălii de clasa.

Citeste si: Ce se întâmplă cu închiderea școlilor! Anunț de ultimă oră făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Plătim cu toții un preț”

În cazul copiilor de grădiniţă, Ordinul Comun ME/MS nr. 5338/2015/2021 cu modificările și completările ulterioare spune că în situația confirmării unui caz pozitiv într-o grupă de preșcolari, Direcția de Sănătate Publică stabilește contacții direcți și măsurile de carantinare ce se impun.

Astfel, contactii direcți vor intra în carantină timp de 10 zile.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?