Şcoala rutieră preţuri 2023: Costurile au crescut, din nou!

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 26 ian 2024, 03:55

Cât costă școala de șoferi în 2023

Sursa: freepik.com

Cât costă școala de șoferi în 2023 și care sunt actele necesare în vederea obținerii permisiului de conducere?

Preț școală rutieră 2023. Prețurile pentru școlile de șoferi au crescut în 2023, astfel toți cei care doresc să obțină un permis de conducere trebuie să știe că nu vor mai găsi, ca în anii trecuți, școli de șoferi care să ofere cursuri sub 1700 de lei. Prețul pe care trebuie să-l plătească un candidat la școala de șoferi în 2023 depinde de modelul mașinii, dacă aceasta are cutie manuală sau cutie automată, dar și de categoriile de autovehicule pentru care se eliberează permisul de conducere

Preț școală șoferi 2023 

Preț școală șoferi 2023 pornește de la 1700 de lei și ajunge până la 3000 de lei pentru categoria C. Majoritatea școlilor de șoferi acceptă plata în rate, astfel cursanții nu trebuie să plătească toți banii o dată. 

Vârsta minimă de la care se la care se poate începe școala de șoferi pentru categoria B este de 17 ani și 9 luni, iar când elevul împlinește vârsta de 18 ani poate susține examenul pentru obținerea permisului auto. 

După ce a fost aleasă școala de șoferi, elevii vor efectua 24 de ore de pregătire teoretică și 30 de ore de pregătire practică (lecții de condus). Cursul pentru obținerea permisului auto categoria B durează cel puțin 4 săptămâni. 

Cursanții care la capătul celor 30 de ore practice consideră că nu au deprins abilitățile de care au nevoie în vederea obținerii permisului de conducere, pot solicita ședințe suplimentare de condus.

De regulă, o ședință suplimentară durează cam o oră și jumătate, iar prețul ei este de circa 150 de lei, scrie  antena3.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Codul Rutier 2023: Lista afecțiunilor care te lasă fără permis. Dacă suferi de aceste boli vei fi declarat inapt la examenul medical!

Acte necesare dosar înscriere școala șoferi 2023

Cartea de identitate, în original și în copie;

Cerere de înscriere la examen (se obține de la școală)

Certificatul de cazier judiciar în original în termen de valabilitate( 6 luni de la data emiterii);

Aviz psihologic

Adeverință de la medicul de familie cu mențiunea „Apt pentru școală de șoferi”;

Fișa de școlarizare – valabilă un an de zile de la data absolvirii cursurilor (emisă de şcoala de conducători auto în cadrul căreia persoana a absolvit cursurile de pregătire teoretică şi practică);