Scoici ca la Vama Veche

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 26 feb 2017, 23:57

Cost estimativ: 18 lei pentru 2 persoane


Ingrediente


1 kg scoici proaspete
2-3 catei de usturoi
1 pahar de vin
1 legatura de patrunjel
1 lingura de ulei de masline
1 ardei iute
Piper
100 g bacon crud


Mod de preparare

Intr-o tigaie se prajeste baconul pe jumatate si se lasa pe un servetel sa se scurga de excesul de grasime.

Se scurge cat mai bine tigaia si se pun usturoiul, ardeiul iute la calit timp de 1 minut, se adauga scoicile si se calesc si ele impreuna 1 minut.
Se stropesc cu vin si se pune imediat capacul.
Se lasa sa se inabuse timp de un minut scuturand putin tigaia.
Se da jos capacul, scoicile ce nu sunt deschise se arunca imediat pentru ca inseamna ca sunt moarte si ca pot fi toxice.

Se adauga baconul si mult patrunjel tocat marunt.
Se servesc cu paine prajita.


 

Taguri: