Școli închise 2020! Elevii ar putea găsi școlile închise în prima zi de școală din acest an

Author: Raluca Ionita
Actualizat: 29 nov 2020, 00:50
Școli închise 2020! Elevii ar putea găsi școlile închise în prima zi de școală din acest an

Școli închise 2020. Sindicatele din învățământ avertizează autoritățile în privința faptului că elevii ar putea găsi școlile închise, luni, din cauza unei decizii de ultimă oră luată de Guvernul condus de Ludovic Orban.

 

Școli închise 2020. Elevii ar putea găsi școlile închise

Guvernul Orban a decis interzicerea detașărilor în sistemul public, iar ca și consecință unitățile de învățământ ar putea să rămână închise timp de o săptămână.

Citeste si: Anunt important pentru toti elevii si parintii! Cand incepe scoala!

Citeste si: Veste pentru elevi si parinti: vacanta de iarna se prelungeste! Pana cand se sta acasa

Citeste si: Anunt despre varsta de pensionare: ce romani ar putea iesi la pensie la 70 de ani

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Școli închise 2020. Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, a solicitat Guvernului să găsească de urgență o soluție, ca ativitatea școlilor să nu fie afectată.

„În condiţiile în care Guvernul şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării nu vor găsi o soluţie de urgenţă, riscăm ca în multe unităţi de învăţământ să nu se poată acorda salariile, deoarece o parte dintre contabili erau detaşaţi din mediul privat. În plus, ne putem trezi cu unităţi de învăţământ care vor rămâne închise săptămâna viitoare, deoarece nu vor mai avea bucătari, şoferi de microbuz şcolar sau fochişti.

FSE ‘Spiru Haret’ nu a susţinut niciodată practica detaşărilor pe posturile didactice auxiliare şi nedidactice însă, în situaţia actuală, considerăm că Guvernul ar trebui să ofere un timp rezonabil pentru organizarea concursului pentru ocuparea locurilor de muncă vacante”, a spus Marius Nistor.

Citeste si: Este profesoara despre care elevii vor povesti nepotilor! Nu pentru ca i-a invatat carte ci pentru ca le-a bagat frica in oase! Vezi, duminica, scoala ca in vestul salbatic si tot atunci vezi si satul care arata ca-n vestul Europei, la "Asta-i Romania"

Școli închise 2020. Comunicatul Ministerului Educației nu a întârziat să apară

”Rezultatele raportului realizat de către Inspectoratele Școlare Județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București evidențiază că numărul posturilor care se vor vacanta prin aplicarea prevederii menționate anterior reprezintă 1,53% din numărul posturilor didactice auxiliare și nedidactice din sistemul de învățământ preuniversitar.”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației, după anunțul lui Marius Nistor despre școli închise 2020.