Școli închise! Decizia luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Elevii nu mai merg la cursuri începând de astăzi!

Author: Amalia Georgescu
Se închid școlile din municipiul Brașov
Sursa: Facebook

Marile orașe ale României își închid, rând pe rând, școlile. Iată unde s-a trecut din nou la predarea online și ce anunț a fost făcut de autorități.

Mai multe școli din România funcționează în mediul online și au renunțat la predarea față în față din cauza creșterii numărului de cazuri noi de coronavirus. Acum, autoritățile dintr-un oraș mare au decis închiderea tuturor unităților de învățământ. Unde se aplică restricțiile?

Se închid toate școlile din municipiul Brașov. Motivul pentru care elevii nu vor mai merge la cursuri începând de astăzi

Pentru că rata de infectare cu noul coronavirus a crescut alarmant în ultimele zile în municipiul Brașov, ajungând la 6,12 la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a

decis ca începând de joi, 18 martie 2021, toate școlile să se închidă și să funcționeze doar în regim online. Nu doar școlile vor fi închise în perioada următoare, ci și grădinițele din municipiu, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate.

„În conformitate cu prevederile Ordinului comun al Ministrului Educației și Ministrului Sănătății nr. 3235/93/04.02.2021, privind aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unitățiilor/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, modificat și completat prin Ordinul comun nr.

3459/280/06.03.2021;

Având în vedere:

· evoluția pandemiei de COVID-19 cauzată de noul coronavirus SARS-CoV-2;

· incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile la nivelul localităților din județul Brașov comunicată de către Direcția de Sănătate Publică Brașov;

Ținând cont de adresa Inspectoratului Școlar al județului Brașov nr. 1760 din data de 17.03.2021;

Luând în considerare O.G. nr. 147/2020, privind acordarea unor zile libere pentru părinţi în vederea supravegherii copiilor, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice care presupun prezenţa efectivă a copiilor în unităţile de învăţământ şi în unităţile de educaţie timpurie antepreşcolară, ca urmare a răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov

HOTĂRĂŞTE

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Art.1 Se aprobă scenariile de funcționare în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov conform anexei ce face parte integrantă din prezenta hotărâre.

Art.2 Prevederile prezentei hotărâri se vor aplica începând cu data de 18.03.2021”.,  se arată în comunicatul publicat pe pagina de facebook a  Instituției Prefectului Județul Brașov.

Citeste si: Ministrul Educaţiei, declaraţii de ultimă oră! Se ia în calcul repetarea anului școlar pentru elevi?

Astfel, începând de joi, 18 martie 2021, toate școlile și grădinițele din municipiul Brașov vor fi închise.

Mai mult decât atât, având în vedere că numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere pe teritoriul României, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat că, în semestrul II al anului școlar 2020-2021, elevii nu vor mai susține teze.

 

Citeste si: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu școlile din București? Prefectul Capitalei: "Se poate întâmpla și mâine!"