Școli închise în România luni și marți, din cauza inundațiilor. Localitățile în care elevii nu vor merge la ore

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 15 sep 2024, 16:11

Autoritățile au decis să suspende activitatea educațională în mai multe instituții de învățământ

Sursa: colaj (Facebook&Pixabay)

Ministerul Educației a anunțat suspendarea cursurilor în 25 de școli din județul Galați, în zilele de luni și marți, din cauza inundațiilor care au afectat grav regiunea.

Situația impune măsuri de siguranță, iar autoritățile au decis să suspende activitatea educațională în mai multe instituții de învățământ.

„Potrivit informațiilor transmise până în acest moment de către inspectoratele școlare județene, având în vedere gradul de afectare în urma inundațiilor, în Județul Galați este necesară suspendarea cursurilor pentru zilele de 16 și 17 septembrie în 25 de unități de învățământ (inclusiv structuri)", transmite

duminică Ministerul Educației.

Citește și: Ciclonul Boris a făcut deja primele victime în Galați: „Doamne ferește!” Vineri seară, viitura a făcut prăpăd în România și a adus zeci de locuințe sub ape

Școlile închise din cauza inundațiilor

Lista unităților de învățământ afectate din județul Galați

În Galați, ajutoarele s-au confruntat cu ore critice în care au salvat localnicii.

Inundațiile le-au acoperit casele și au provocat pagube semnificative. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

În aceste condiții, în anumite zone din Galați, elevii nu vor merge la ore, deoarece unitățile de învățământ se închis pentru o perioadă de 2 zile. 

  1. Școala Gimnazială „Prof. Emil Panaitescu", comuna Cudalbi, inclusiv structura Grădinița cu Program Normal Nr. 1
  2. Liceul Tehnologic Nr. 1, comuna Cudalbi, inclusiv structura Grădinița cu Program Normal Nr. 2
  3. Liceul Tehnologic „Costache Conachi", comuna Pechea, inclusiv structurile Școala Gimnazială Nr. 4 și Grădinița cu Program Normal „Violeta"
  4. Școala Gimnazială „Al.
    Moruzzi", comuna Pechea
    , inclusiv structurile Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială Nr. 3 și Grădinița Nr. 3
  5. Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Corod- structură a Liceului Tehnologic Nr. 1, comuna Corod
  6. Școala Gimnazială „Elena Doamna", comuna Cuza Vodă, inclusiv structura Grădinița cu Program Normal „Prichindel"
  7. Școala Gimnazială Nr.
    1, comuna Suhurlui
    , inclusiv structura Grădinița cu Program Normal Nr. 1
  8. Școala Gimnazială Nr. 1, comuna Slobozia Conachi, inclusiv structurile Grădinița Nr. 1, Școala Primară 1 Izvoarele și Grădinița Nr. 1 Izvoarele
  9. Școala Gimnazială „Dumitru Căpraru", comuna Grivița, inclusiv structurile Grădinița cu Program Normal Nr. 1 Grivița și Grădinița cu Program Normal Nr.
    1 Călmățui
  10. Școala Gimnazială „Elena Negri", comuna Costache Negri, inclusiv structura Grădinița cu Program Normal „Elena Negri"

În județul Vaslui, inundațiile au afectat și Școala Gimnazială „Ștefan Ciobotărașu” Lipovăț, structura Chițoc, unde plafonul unei săli de clasă a fost deteriorat din cauza infiltrării apei. Elevii a două formațiuni de aici vor fi relocați temporar pentru a continua activitatea educațională în condiții sigure.

Cursurile nu se pot desfășura nici online

Ministerul Educației a specificat că, în aceste cazuri, nu există posibilitatea desfășurării cursurilor în format online din cauza infrastructurii și a condițiilor tehnice insuficiente în regiunile afectate. Autoritățile continuă să monitorizeze situația și vor reveni cu actualizări în funcție de evoluția condițiilor meteorologice.

Părinții și elevii sunt încurajați să urmărească anunțurile oficiale pentru informații actualizate privind reluarea cursurilor în școlile afectate de inundații.

„Consiliile de administrație ale unităților de învățământ aflate în situația de a suspenda activitatea didactică vor stabili măsuri privind parcurgerea integrală a programei şcolare”, mai precizează reprezentanţii ministerului.