Scoli si gradinite inchise din cauza zapezii si a viscolului. Care sunt judetele afectate

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 03:25

Cursurile au fost suspendate miercuri in 111 gradinite si scoli din noua judete, in care invata 31.341 de prescolari si elevi, a anuntat Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS).

 Potrivit datelor transmise MECTS de catre inspectoratele scolare judetene, miercuri, in 33 de judete activitatea unitatilor de invatamant se desfasoara in mod normal, iar in noua judete cursurile au fost suspendate din cauza vremii.
In cele noua judete sunt 111 unitati de invatamant care si-au suspendat cursurile. Cele mai multe scoli si gradinite in care cursurile au fost suspendate sunt in judetele Braila- 49, Galati- 19 si Timis- 11.
In judetele Neamt, Buzau, Prahova, Iasi, Botosani si Vaslui sunt intre doua si opt scoli in care nu se sustin ore la clasa.
"
Precizam ca inspectoratele scolare judetene pot lua decizia de a suspenda activitatea unitatilor de invatamant acolo unde conditiile meteorologice improprii o impun. Potrivit reglementarilor in vigoare, cursurile neefectuate vor fi recuperate ulterior dupa un grafic propus de scoli si aprobat de inspectoratele scolare judetene", potrivit MECTS.


Si Inspectoratul Scolar Judetean Dolj a decis suspendarea cursurilor in scolile din Intorsura, Vela, Verbita, Dranic- structura Foisor, Perisor- structura Maracine, Izvoare- structura Corlate, Orodel- structura Cornu si Gogosu, la care invata in total 550 de elevi.

Jumatatea de sud a tarii si Moldova au fost pana miercuri, la ora 12.00, sub cod galben de ninsori abundente si viscol.
Meteorologii au emis o noua avertizare potrivit careia miercuri vantul va bate cu putere, viscolind zapada, iar de joi vremea va deveni geroasa, in noaptea de joi spre vineri fiind anuntate temperaturi de
la minus 15 grade in nord-est, centru si sud la minus 26 de grade in Transilvania. In timpul zilei vor fi temperaturi maxime cuprinse intre minus 10 si zero grade.


 

Taguri: