Școlile s-ar putea redeschide din ianuarie

Author: Denisa Avram
Actualizat: 19 iul 2022, 06:30
Scolile s-ar putea redeschide din ianuarie

Elevii ar putea relua cursurile față în față, din 11 ianuarie, potrivit subsecretarului de stat al Ministerului Educației, Jean Badea.

După ce ieri, 14 decembrie, serviciile Google au devenit indisponibile, cursurile online au avut de suferit, fiind întrerupte din cauza problemelor tehnice. Erorile la platformele Google au fost raportate în mai multe părți ale lumii, printre care Marea Britanie, Olanda, Germania, dar și în țara noastră. În acest context, Jean Badea, consilier în Ministerul Educației, a făcut un anunț surprinzător. El a exprimă dorința autorităților de a redeschide școlile în luna ianuarie, măcar în regim parțial.

Citeste si: Au picat mai multe platforme Google, dintre care Gmail și Youtube. Care sunt cele mai afectate țări

Ce a declarant consilierul Ministerului Educației

”Astăzi, cursurile s-au desfășurat normal, cu precizarea că, timp de 20 de minute, întradevăr, serviciile Google s-au oprit. Am contactat reprezentanții Google, ne-au asigurat că pornesc și întradevăr, au pornit foarte repede, deci, practic, a fost o întrerupere de 20 de minute, pe care de altfel, am experimentat-o și noi la Ministerul Educației, fiind într-o videoconferință, organizată chiar de Guvern.

a declarant Jean Badea.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

”Nu aș spune că au fost chiar afectați. Aș putea spune că a fost vorba de o întrerupere de 20 de minute (…) Lucrurile au revenit la normal în scurt timp, după 20 de minute, atunci când practic, toate serviciile au fost repornite. Ne dorim ca începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm, pe cât posibil, sau într-o pondare cât mai mare cursurile față în față, însă așa, după cum știm, aceasta

depinde în mare parte de situația edidemiologică la nivel național.” a concluzionat consilierul Jean Badea.

Citeste si: Cand se intorc, de fapt, elevii la scoala! Anuntul a venit de la Guvern in urma cu putin timp

Bilanțul actual al pandemiei

Până astăzi, 15 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 565.758 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

465.050 de pacienți au fost declarați vindecați. În intervalul 14.12.2020 (10:00) – 15.12.2020 (10:00) au fost raportate 204 decese (133 bărbați și 71 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Citeste si: Vaccinul anti-Covid-19 are mai puține efecte adverse decât vaccinul antigripal? Medicul Adrian Marinescu: „Efectele adverse apărute pot să...”

 

Taguri: