Scovergi de post dupa reteta bunicii - Sunt cele mai bune pe care le-ai mancat vreodata

Autor: Oana Picerea
Actualizat: 10 sep 2020, 19:05

Gateste aceasta reteta, pe langa faptul ca este una foarte simpla, economica este si foarte delicioasa si rapid de preparat

Ingrediente:

300 ml apa calduta, 25 gr drojdie proaspata

500 gr faina, 2 linguri de ulei

1 lingura de zahar, putina sare

Mod de preparare scovergi:

Incepem cu framantarea aluatului – se cerne faina, se pune intr-un bol si se face o gaura in care se pune drojdia, sarea si zaharul (este mai bine sa il dizolvati mai intai in apa) – se toarna apa calduta si se amesteca, formand un aluat consistent – se adauga uleiul si se framanta

in continuare

Trebuie lasat sa creasca pana isi dubleaza volumul

Dupa ce a crescut, trecem la formarea scovergilor – se formeaza doar cu mainile, nu se foloseste sucitorul – acestea pot avea diverse forme (in functie de zona) insa eu le fac mereu rotunde

Se prajesc in ulei bine incins si se scot pe un servetel.