Scovergi de post dupa reteta bunicii - Sunt cele mai bune pe care le-ai mancat vreodata

Autor: Oana Picerea
Actualizat: 10 sep 2020, 19:05

Gateste aceasta reteta, pe langa faptul ca este una foarte simpla, economica este si foarte delicioasa si rapid de preparat

Ingrediente:

300 ml apa calduta, 25 gr drojdie proaspata

500 gr faina, 2 linguri de ulei

1 lingura de zahar, putina sare

Mod de preparare scovergi:

Incepem cu framantarea aluatului – se cerne faina, se pune intr-un bol si se face o gaura in care se pune drojdia, sarea si zaharul (este mai bine sa il dizolvati mai intai in apa) – se toarna apa calduta si se amesteca, formand un aluat consistent – se adauga uleiul si se framanta

in continuare

Trebuie lasat sa creasca pana isi dubleaza volumul

Dupa ce a crescut, trecem la formarea scovergilor – se formeaza doar cu mainile, nu se foloseste sucitorul – acestea pot avea diverse forme (in functie de zona) insa eu le fac mereu rotunde

Se prajesc in ulei bine incins si se scot pe un servetel. 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.