Scuipat pe stradă, suflat nasul pe jos, când renunțăm? Ce facem cu animalele de companie?

Author: B.M.
Scuipat pe stradă

Cu toate că epidemia de coronavirus capătă proporții alarmante (și) la noi în țară, încă există multe persoane care nu respectă nici măcar regulile de bun-simț pe stradă.

Să recunoaștem, ne confruntăm zilnic măcar cu câte un personaj pe stradă care, fără să țină cont de cei aflați în jurul său, îi oripilează cu gesturile sale dezgustătoare. Un horcăit prelung, o flegmă bine țintită pe trotuar, care se va lipi ulterior de talpa trecătorilor. Chiar dacă ne întoarce mațele pe dos, este o realitate a societății în care trăim – individul care, pe lângă scuipatul pe jos, își suflă nasul, parcă desprins din cadrele surprinse la meciurile de fotbal, de față cu ceilalți, fix pe trotuar.

În perioada critică prin care trecem, astfel de gesturi grosolane devin și mai deranjante. Pare absurd, însă nu este exclus ca un simplu scuipat pe stradă să provoace mari probleme pentru alții. Microbii, (corona)virusul care și-au făcut „culcuș” în flegmă ajung pe trotuar, de pe asfalt pe papucul vreunui trecător, iar de pe talpa trecătorului direct pe preș, în hol, și astfel s-a pricopsit cu fluide nedorite în casă.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste in continuare aici

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.