// SCUMPIRE gaze 2021 // CINE va plăti prețuri mai mari de la 1 octombrie 2021?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 28 iul 2022, 02:20
Gazele se scumpesc de la 1 octombrie 2021
Sursa: unsplash

Se scumpesc gazele la început de toamnă. Ce presupune scumpirea gazelor de la 1 octombrie 2021 și care va fi prețul gazelor naturale?

SCUMPIRE gaze 2021. Începând din această toamnă, mai exact de la 1 octombrie 2021, prețul gazelor va crește, după cum au anunțat reprezentanții companiei Engie. Astfel, dacă în anul 2020 prețul gazelor a scăzut, acum, compania a anunțat că se vede nevoită să crească din nou prețurile, explicând de ce se scumpesc gazele. Iată pentru ce categorie de clienți se scumpesc gazele și care sunt motivele.

Scumpiere gaze 2021. Prețuri noi pentru clienții business de la 1 octombrie 2021!

SCUMPIRE gaze 2021. Din această toamnă,  prețul la gaze  va crește pentru o anumită categorie de clienți. Reprezentanții companiei Engie au anunțat, prin intermediul unei notificări trimise clienților din portofoliul companiei, că prețul gazelor va crește începând cu 1 octombrie 2021 pentru clienții business. Mai exact, prețul va fi majorat cu 0,062 lei/ kWH.

Practic, noul preț va fi valabil începând cu data de 1 octombrie 2021 și până la 31 decembrie 2023. Reprezentanții Engie au ținut să precizeze că noile prețuri au fost gândite astfel încât compania să poată acoperi nevoile de consum, fără să existe probleme în ceea ce privește furnizarea de gaze naturale.

Compania Engie a subliniat că noile creșteri de preț se aplică doar clienților business din portofoliul companiei și că majorările nu sunt pentru clienții casnici.

Acest lucru înseamnă că populația nu va fi afectată, ci prețul la gaze va crește doar pentru companiile și clienții din sectorul industrial.

Citeste si: SCUMPIRI Metrorex și STB de la 1 august 2021. Biletul STB, de două ori mai scump. Cât va costa o călătorie cu metroul?

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Scumpiere gaze 2021. De ce se scumpesc gazele?

Scumpierea gazelor de la 1 octombrie 2021 are la bază mai multe motive. Specialiștii au anunțat că în anul 2021, nevoia de consum a crescut în mod semnificativ comparativ cu anul 2020. Acest lucru s-a întâmplat din cauza iernii trecute care a fost mult mai lungă și mai friguroasă. Astfel, temperaturile s-au menținut scăzute și chiar sub cele normale inclusiv în lunile aprilie-iunie, lucru care a dus automat la un consum mai mare de gaze naturale comparativ cu anul 2020.

Un alt motiv pentru care se scumpesc gazele de la 1 octombrie 2021 este intensificarea activității în sectorul industrial. 

Practic, toate aceste lucruri au dus la o presiune asupra extracției de gaze naturale din depozitele de înmagazinare, autoritățile menționând că nivelul acestora este unul scăzut în momentul de față. 

Creșterea prețului la gaze naturale  este și o consecință a faptului că România, deși este producător de gaze naturale, nu poate asigura cantitatea necesară și este nevoită să apeleze la importuri.

Importurile de gaze naturale se fac atât din partea de vest a Europei, cât și din Rusia.   Datele oficiale arată că prețul gazelor naturale din import a crescut considerabil în 2021, comparativ cu 2020, lucru care favorizează scumperea gazelor naturale. 

Noile prețuri la gaze naturale vor fi aplicate începând cu luna octombrie, ceea ce înseamnă că din această toamnă, clienții business din portofoliul companiei vor plăti mai mult. 

Citeste si: Vești excelente pentru români! Scad prețurile facturilor de astăzi! Cum se modifică tarifele