SCUMPIRI Metrorex și STB de la 1 august 2021. Biletul STB, de două ori mai scump. Cât va costa o călătorie cu metroul?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 27 iul 2022, 21:50
De la 1 august 2021 sunt anunțate scumpiri la Metrorex si STB
Sursa: unsplash

SCUMPIRI Metrorex și STB de la 1 august 2021. Începând de luna viitoare, prețurile pentru biletele de metrou și cele pentru STB vor crește. Care sunt noile tarife?

SCUMPIRI Metrorex și STB de la 1 august 2021. Luna august aduce un nou val de scumpiri, de această dată în ceea ce privește transportul în comun din București. Autoritățile au anunțat că va crește prețul pentru biletul STB, dar și călătoria cu metroul va fi mai scumpă. Iată care sunt prețurile care vor intra în vigoare de la 1 august 2021. 

SCUMPIRI Metrorex și STB de la 1 august 2021. Cât costă un bilet STB și o călătorie cu metroul?

SCUMPIRI Metrorex și STB de la 1 august 2021. Bucureștenii vor plăti mai mult pentru o călătorie cu metroul, iar prețul biletului STB se va dubla începând cu luna august 2021. Potrivit informațiilor oficiale, Metrorex și STB va majora prețul biletelor de luna viitoare. Astfel, dacă în prezent o călătorie cu mijloacele de transport în comun supraterane STB costă 1,3 lei, de la 1 august 2021, prețul biletului va ajunge la 3 lei, ceea ce înseamnă că valoarea unui bilet aproape că se va dubla.

La metrou, prețul unei călătorii va crește de la 2,5 lei la 3 lei începând cu luna august. 

Citeste si: Ce salariu are o casieră la Metrorex cu tot cu bonusuri și sporuri

SCUMPIRI Metrorex și STB de la 1 august 2021. Când va fi introdus biletul comun?

Scumpirea biletelor nu este singura modificare anunțată de reprezentanții Metrorex și STB.

Mai exact, începând cu data de 1 august 2021, în București va fi introdus biletul comun Metrorex-STB. Acest bilet le va permite călătorilor să circule atât cu mijloacele de transport supraterane, cât și cu metroul, fără să mai fie nevoie să achiziționeze cartele de călătorie diferite.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Biletul comun Metrorex-STB va costa 5 lei, iar persoanele care îl vor achiziționa vor avea asigurată o intrare la metrou și accesul la mijloacele de transport în comun supraterane pentru o perioadă de 90 de minute. În ceea ce privește abonamentul comun Metrorex-STB, valabil 24 de ore, acesta va costa 14 lei.

Vor exista modificări și în ceea ce privește durata de timp în care se pot folosi abonamentele de o zi sau cele pentru 72 de ore.

Dacă până acum abonamentele de o zi erau valabile doar în ziua respectivă, indiferent de ora la care erau cumpărate, începând de la 1 august, se va renunța la această regulă. Practic, abonamentele vor fi valabile 24 sau 72 de ore din momentul în care vor fi achiziționate. Prețul unui abonament de 72 de ore va fi de 35 de lei.

Pentru persoanele care își doresc abonamente mai lungi atât la metrou, cât și la STB, cele două companii vor introduce posibilitatea de a achiziționa un abonament comun valabil 6 luni sau 12 luni.

Abonamentul comun Metrorex -STB pentru 6 luni va costa 700 de lei, în timp ce abonamentul valabil 12 luni va costa 1200 de lei.

Reprezentanții companiei sunt de părere că aceste schimbări vor veni în sprijinul călătorilor, mai ales pentru cei care folosesc atât mijloacele de transport supraterane, cât și metroul. Autoritățile dau asigurări că această creștere a tarifelor se va reflecta direct în condițiile de călătorie, atât Metrorex, cât și STB având în plan să facă modernizări în perioada următoare, astfel încât să sporească confortul călătorilor.

Citeste si: Ce preț au abonamentele Metrorex și STB în 2021