Scumpirile la gaze ajung în pragul absurdului! O pensionară din Vaslui a primit o factură de 6,7 milioane de euro

Author: Lavinia Medrea
Actualizat: 20 oct 2022, 02:55

Scumpirile la gaze ajung în pragul absurdului! O pensionară din Vaslui a primit o factură de 6,7 milioane de euro

Sursa: PixaBay

O femeie în vârstă de 70 de ani din Muntenii de Jos, Vaslui, s-a trezit în luna decembrie 2021 cu o factură la gaze în valoare de 6,7 milioane de euro, respectiv 33,5 milioane de lei.

Pensionara din Vaslui a constata că pe factura la gaze naturale era trecut un consum de 146.525,153 MWH, de la un index de 1.251 mc, înregistrați la ultima citire a contorului, la un index de 13.626.428 mc. Femeia a fost șocată, în condițiile în care singurii „consumatori” de gaz sunt aragazul și centrala, folosită doar pentru a încălzi apa, pentru că femeia își încălzește locuința cu ajutorul sobei cu lemne.

Pensionara din Vaslui s-a dus cu factura de 6,7 milioane de euro la ghișeele Gaz Est

„Săptămâna trecută, când a primit mama factura, eu eram în alt colț al țării. M-a sunat panicată că a venit factura la gaz, de 33 milioane lei vechi. Săraca, era atât de bulversată citind atâtea cifre și probabil că nu îi venea să creadă că, de fapt, factura e în lei noi”, a declarat pentru băiatul femeii, Gabriel Mereuță.

Citeste si: Cât curent consumă mașina de spălat haine. Mărește sau nu factura la energie electrică

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Pentru că s-a panicat, femeia a urcat în primul mijloc de transport și s-a dus la ghișeele Gaz Est pentru a primi o explicație.

Citeste si: Marcel Ciolacu: "Facturile românilor vor scădea imediat, ca urmare a propunerilor PSD"

„Nu au fost probleme. Au recunoscut că este o eroare și au emis o factură, de 1.700 lei. Normal, și aceea era mult prea mare. În final, după un alt drum, a fost emisă o factură de 200 lei. E bine că totul s-a terminat cu bine, chiar dacă asta a însemnat nervi, timp și câteva drumuri pentru o femeie de 70 ani.

Eu m-am întors abia azi în oraș și am fost șocat când am văzut factura inițială”, a mai spus băiatul femeii.

Factura absurdă, motiv de glume pe internet

Fiul femeii a publicat factura și pe internet, motiv pentru care glumele și-au făcut apariția:

„Fă lampa mai mică!”, „Dar ce faci? Umpli butelii acasă?”, „Investește în vreo canistră de antigel, să nu te trezești cu factura mărită și la apă!” sau „Bun platnic, n-ai avut restanţe luna trecută”, au fost câteva dintre comentariile internauților.