Cod roșu de COVID în București! Rata de infectare a ajuns la 6,64 la mie. Se impun noi RESTRICȚII

Autor: Ana Dinu

Se impun noi RESTRICȚII

Prefectul Capitalei a venit cu vești noi despre rata de infectare din București. Potrivit ultimelor date, rata de infectare a crescut din nou, astfel se impun noi restricții.

Capitala a inregistrat o nouă creștere a ratei de infectare, astfel se vor impune noi restricții pentru bucureșteni.

Cod roșu de COVID în Capitală. Se impun noi RESTRICȚII

Prefectul Capitalei a anunțat că rata de infectare a ajuns, joi, la 6,64 la mia de locuitori. Potrivit regulilor impuse de autorități, atunci când rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori într-o localitate, atunci se impun noi restricții.

Astfel, persoanele nevaccinate vor avea voie să circule în weekend între orele 05:00 și 20:00, dar vor exista și anumite excepții. În ceea ce privește persoanele vaccinate, acestea vor putea circula fără restricții.

 În schimb, magazinele se vor închide la ora 18:00, iar restaurantele și cafenelele la interior sunt închise, acest lucru se aplică și pentru terase, fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

Sălie de fitness și bazinele de înot se închid și ele, în timp ce nunțile și botezurile se interzic complet.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Stare de URGENȚĂ de săptămâna asta? Anunțul care zguduie România din temelii

Măsurile urmează să fie impuse în urma unei ședințe a Comitetului pentru Situații de Urgență. Ședința ar putea avea loc joi seara sau vineri.

Bilanț coronavirus joi, 30 septembrie

În ultimele 24 de ore au fost raportate 12.032

de cazuri noi de COVID-19, cel mai mare număr de infectări de la debutul pandemiei în țara noastră. Continuă să crească și numărul pacienților internați la ATI cu SarS- Cov 2, fiind acum 1.364 de pacienți Covid în această situație. Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 176 de decese ale unor pacienți internați cu COVID-19.

Până astăzi, 30 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.233.668 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID19), dintre care 1.575 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile dupăă prima infectare. 1.118.816 pacienți au fost declarați vindecați. 

Citeste si: RESTRICȚII PENTRU NEVACCINAȚI. Ce se întâmplă cu restaurantele dacă rata de infectare trece de 6 la mie? Florin Cîțu a făcut anunțul