Se anunță o lovitură cruntă pentru cei cu centrale termice de apartament! Ce urmează să se întâmple în curând

Author: Marina Ionescu
Ce se întâmplă dacă ai centrală termică în apartament?
Sursa: impact

Vor fi interzise centralele termice de apartament?! Anunț oficial de la Guvernul României!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că centralele de apartament nu vor fi interzise. Însă, va fi impusă o taxă. Despre ce sumă este vorba?

 

Citeste si: Tariful pentru gunoi a crescut cu aproximativ 63% pentru locuitorii sectorului 6. Cum s-a apărat Ciucu?

Ce se întâmplă cu centralele de apartament?

Potrivit lui Virgil Popescu, nu este vizată interzicerea centralelor, ci introducerea unei taxe pentru combustibil. Așadar puneți deja bani deoparte pentru facturile care se anunță a fi astronomice. 

„Nu se vorbește și nu se ia în discuție la nivelul Comisiei Europene – și nici noi, la nivelul ministerului, și nici al Guvernului – de interzicere a centralelor de apartament. Evident, centralele de apartament de generație nouă, în condensare, care au emisii reduse, sunt de preferat centralelor vechi, care emit mult mai mult CO2 decât cele noi.

Nu vorbim de interzicerea centralelor, se vorbește de principiu de taxarea combustibilului. Adică, ori că-l produc într-o centrală de apartament, ori că-l produc în centrală de cartier sau în acele centrale de producere a energiei electrice și termice în cogenerare, va fi o taxă de emisie de CO2 pe combustibilul pe care-l vor produce. Deci nu se pune problema ca să nu mai putem folosi centralele de apartament”, a declarat ministrul Energiei pentru sursa menționată.

Prețul gazelor va ajunge la niveluri record?

Specialiștii anunță iarnă grea pentru românii cu centrale de apartament, după ce au fost analizate datele privind prețurile și stocurile de gaz.

Motivul pentru care prețul gazelor ar urma să urce este faptul că depozitele sunt extrem de scăzute în multe regiuni ale lumii.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Vești proaste pentru toți românii care stau la bloc. Ce se va întâmpla din această iarnă?

Se pare că gazul natural lichefiat (LNG) din Asia este la cel mai mare nivel din ultimii opt ani. În contextul în care temperaturile ridicate din emisfera nordică duc la scăderea stocurilor pe piețele-cheie, prețurile gazelor naturale ar putea ajunge la niveluri record în această iarnă, potrivit analizei realizate de  reuters.com

„Nivelurile din depozite sunt destul de scăzute în multe locuri, întrucât o vară fierbinte înseamnă că nu există prea multe șanse de a crește stocurile, deci acest lucru ar putea deveni o problemă la iarnă, mai ales dacă vor fi din nou temperaturi scăzute”, a explicat un comerciant din Singapore pentru Reuters.

Totodată, analiștii spun că depozitele europene de gaze sunt în prezent pline în proporție de 50% până la 60%, comparativ cu 80% vara trecută.

„Există un risc real ca Europa să intre în sezonul de iarnă cu stocuri reduse, ceea ce este de natură să influențeze prețurile”, au declarat analiștii de la ING pentru sursa menționată.