Se anunță proteste în toată țara! Românii sunt nemulțumiți de noile restricții impuse de autorități. Oamenii anunță că vor ieși, din nou, în stradă

Author: Ana Dinu
Actualizat: 29 mar 2021, 11:09
Se anunță proteste în toata țara. Oamenii nemulțumiți de noile măsuri

Noile restricții impuse de autorități pentru a reduce numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 îi nemulțumește pe români. Astfel, oamenii anunță că vor ieși, din nou, în stradă. În toată România se anunță proteste astăzi.

Românii din toată țara sunt pregătiți să iasă, din nou, în stradă, nemulțumiți de noile măsuri impuse de autorități pentru a reduce răspândirea virusului COVID-19. Noi proteste se anunță în toată țara.

Oamenii anunță proteste de amploare, în toată țara, față de noile restricții

George Simion, liderul partidului AUR, îi îndeamnă pe români să se întrunească, luni, în fața sediilor prefecturilor din orșasele în care locuiesc pentru a protesta față de noile restricții impuse de autorități în vederea stopării răspândirii virusului COVID-19.

”Nu știu dacă vouă v-a ajuns cuțitul la os, dar nouă da. Nu ne-ați votat pentru a sta în băncile din Parlament impasibili la restricțiile pe care ni le impun politrucii în frunte cu Klaus Iohannis. Ce se întâmplă în zilele astea în România este inadmisibil și de asta trebuie, e de datoria noastră, să ieșim în stradă. Mâine la ora 5 nu mai stăm în casă, nu mai e timpul să stăm în case.

E timpul să ieșim în stradă pentru drepturile noastre, pentru libertatea noastre, pentru că aceste restricții sunt de-a dreptul aberante”,
a transmis liderul AUR.

Mii de români au ieșit, duminică noapte, pe străzi. Cei care au participat la protestul spontan nu au purtat măști și au scandat împotriva noilor restricții. Protestatarii au defilat pe străzile din București, ajungând în Piața Victorie. Protestul s-a încheiat în jurul orei 5 dimineața.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Ce se va întâmpla în Capitală dacă rata de infectare cu COVID-19 va ajunge la 7,5 la mie? Raed Arafat a făcut anunțul. Ce măsuri se vor impune

Prefectul Capitalei, mesaj pentru cei care au anunțat că vor ieși în stradă

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, le-a transmis un mesaj celor care au anunțat că vor ieși astăzi în stradă. Acesta este de părere că, într-adevăr activitațile noastre zilnicie au fost limitate de această pandemie în ultimul an, însă trebuie luat în calcul că sănătatea este mult mai impotrantă și trebuie să-i protejăm pe cei apropiați.

”Eu îi înțeleg, pentru că de un an de zile avem mici disconforturi în activitatea noastră zilnică, dar cred că este un preț foarte mic pe care trebuie să-l plătim pentru protejarea vieții celorlalți oameni.

Până la urmă, dacă sunt nevoit să port o mască sau să stau în casă după o anumită oră pentru a salva viața bunicului sau a tatălui cred că este foarte puțin. (…) Nu sunt măsuri restrictive, nu ține nimeni să ne țină în casă, nu există aceste teorii minunate, există doar scopul de a salva vieți.”, a spus Alin Stoica.

Citeste si: Poți primi 5.000 de lei AMENDĂ dacă nu respecți aceste măsuri. Iată ce nu ai voie să faci

Alin Stoica a declarat, luni dimineață, că au fost date în jur de 30 de amenzi în urma protestului de duminică noapte.

”Au fost aplicate sancțiuni de către jandarmerie. Jandarmeria a păstrat calmul și ordinea, însă au fost aplicate și sancțiuni, în primul rând organizatorilor. Și unii dintre participanți au fost amendați. Înțeleg că au fost aplicate în jur de 30 sancțiuni în total”, a spus Stoica la un post Tv.