Se aplică de astăzi, 7 octombrie! Carantină și în timpul săptămânii! Unde s-a introdus

Autor: Marina Ionescu

Carantină și în timpul săptămânii!

Din cauza creșterii alarmante de cazuri de infectări cu COVID-19, autoritățile iau măsuri și impun restricții din ce în ce mai des. Iată unde se impun noi reguli!

Autoritățile au decis să impună noi restricții din cauza exploziei de cazuri noi de infectare cu Covid-19. Ce măsuri vor fi luate în România?

Citeste si: Raed Arafat, revoltat pe patronii de restaurante care nu-și vaccinează angajații. Ce soluție propune șeful DSU

Carantină și în timpul săptămânii!

Valul patru al pandemiei de coronavirus devine din ce în ce mai periculos pentru oameni.

În ultimele zile au explodat cazurile de noi infectări, dar și de decese. Astfel, autoritățile au decis carantinarea mai multor zone, după ce rata de infectare a crescut semnificativ.

Așadar, autoritățile din Cluj-Napoca au decis impunerea carantinei și în timpul săptămânii. Această măsură  se va aplica de astăzi, 7 octombrie, după ce rata de incidență a depășit 8,50 la mia de locuitori.

Citeste si: Când se termină valul 4 al pandemiei? Raed Arafat, vestea momentului pentru români

Prin urmare, autoritățile au decis ca anumite persoane să nu poată circula în afara locuinței între orele 20:00 – 05:00. În ceea ce privește magazinele, acestea se vor închide la ora 22:00, însă vor putea continua livrările la domiciliu și după această oră.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cine nu este vizat de restricții

Autoritățile au decarat că cele mai multe cazuri de infectări ș decese sunt la persoanele care nu s-au imunizat împotriva coronavirusului. Astfel, în Cluj-Napoca persoanele vaccinate și cei care au trecut deja prin boală nu vor fi vizate de carantina de noapte, ci doar persoanele nevaccinate.

Persoanele nevaccinate care se deplasează în interes profesional trebuie să aibă la ei legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Cei care se deplasează în interes personal trebuie să aibă la ei o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Coronavirus în România

Până astăzi, 6 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.303.900 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.842 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.148.983 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.744 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 264 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 38.260 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Citeste si: Starea de alertă a fost prelungită! Lista completă a restricțiilor

În intervalul 05.10.2021 (10:00) – 06.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 331 de decese (177 bărbați și 154 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 331 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă  0-9 ani, 2 la categoria de vârstă 10-19 ani, 3 la categoria de vârstă 20-29 ani, 5 la categoria de vârstă 30-39 ani, 11 la categoria de vârstă 40-49 ani, 32 la categoria de vârstă 50-59 ani, 76 la categoria de vârstă 60-69 ani, 110 la categoria de vârstă 70-79 ani și 91 la categoria de vârstă peste 80 ani.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.