Se aprobă ajutorul de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri mai mici de 2.000 de lei

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 iun 2022, 10:38

Se aprobă ajutorul de 700 de lei pentru pensionarii cu venituri mai mici de 2.000 de lei

Sursa: Istock

Joi, 2 iunie, Guvernul urmează să aprobe un ajutor de 700 de lei pentru persoanele care au o pensie mai mică de 2.000 de lei. Va fi aprobat printr-o ordonanță de urgență

Mâine, 2 iunie, Guvernul urmează să aprobe, prin ordonanță de urgență, ajutorul de 700 de lei pentru persoanele a căror pensie nu este mai mare de 2.000 de lei.

Conform notei fundamentale a proiectului, relatează Digi24.ro, de suma de 700 de lei vor beneficia pensionarii din sistemul public de pensii, alături de beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale și de pensionarii din sistemul militar.

Citeste si: Vestea cea mare pentru milioane de pensionari! Ce se întâmplă cu documentele de muncă preluate de la întreprinderile care au falimentat după Revoluția din 1989

Marius Budăi, ministrul Muncii, susține că ajutorul financiar va ajunge la pensonari în luna iulie, odată cu pensia pe care o încasau în mod normal, conform Digi24.ro.

„Aceşti bani, 700 de lei pentru fiecare pensionar care are pensia sub 2.000

de lei, vor veni odată cu pensia fiecăruia. Va începe livrarea către populaţie a acestor sume exact în calendarul pe care ştim că se livrează pensiile, începând cu data de 1 iulie”,
a spus Marius Budăi.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ministrul Muncii a explicat ce alte măsuri au fost luate în ceea ce privește pensile 

„La începutul anului, am avut un plafon de 1.600 de lei pentru primul pachet social, care a reprezentant atunci pensia medie în România. Am venit, ulterior, cu o analiză pe care am creat-o şi din cauza evoluţiei preţurilor şi din cauza a ceea ce s-a întâmplat, accentuându-se, în unele locuri, criza preţurilor din cauza războiului din Ucraina, am decis să implementăm al doilea pachet social, cu acele carduri şi acele vouchere electronice, pentru a sprijini populaţia până la sfârşit de an.

Am considerat atunci o categorie vulnerabilă, pensia care se încadrează în jurul pensii medii, acum considerăm că evoluţia preţurilor, fiind cea pe care o ştim cu toţii, trebuie să depăşim un pic pensia medie. Dintr-o analiză a noastră, 3,2 milioane de pensionari vor beneficia de această nouă măsură”, a mai spus Marius Budăi.

Citeste si: Este oficial: Salariile bugetarilor cresc începând cu 1 iulie 2022. Decizia a fost anunțată de premierul Nicolae Ciucă

„Nu așteptăm ca furnizorii de carduri să tipărească și să imprime toate cardurile. Pe măsură ce avem loturi de carduri gata imprimate, prin Poșta Română le vom livra, de la începutul lunii iunie, către populație. Putem lua și situația ipotetică în care, dacă până la sfârșitul lunii iunie, vor fi persoane care nu vor primi carduri și le vor primi pe 1 sau pe 2 iulie, asta nu înseamnă că suma aferentă lunii iunie va fi pierdută.

Din contră, dacă pe 1 sau 2 iulie va primi cardul, imediat, a doua zi se va alimenta cardul cu suma aferentă lunii iunie”, a continuat acesta despre tichetele sociale în valoare de 250 de lei.