Se apropie Pastele, iar preotii au intrat la teste. Pompierii vor sa afle daca slujitorii Domnului stiu ce trebuie sa faca pentru a preveni incidentele

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 20 sep 2020, 00:25

Locasurile de cult au fost cercetate, cu ochi vigilenti. Sunt suficiente usi ,pentru evacuare si extinctoare functionale?

Asa incepe instructajul pe care pompierii il fac de aproape o saptamana cu preotii din toata Romania. Chiar daca multi dintre slujitorii Domnului nu sunt la prima experienta, spun ca frica pazeste bostanaria.

Totusi, acolo unde enoriasii vor pasi in lacasul de cult, pompierii recomanda ca numarul lor sa fie limitat. Iar interiorul bisericilor trebuie sa respecte, de asemenea, anumite reguli.

Verificate au fost si caile de evacuare, cea principala si cea din altar, dar si numarul si pozitionarea extinctoarelor.



La Galati, totusi, pompierii au mers pe principiul "teoria e usoara, practica ne omoara", asa ca prelatii au fost pusi la incercare.


Preotii au trebuit, apoi, sa demonstreze ca stiu si ce trebuie sa faca in caz de incendiu. Mai ales in cazul acestei biserici, care este din lemn, si in care parohul a fost sfatuit sa nu oficieze slujba de Inviere.


La final, pompierii au tras linie si au concluzionat: lacasurile de cult din Galati sunt pregatite pentru enoriasii care vor sa ia Sfanta Lumina. Nu la fel de fericiti au fost, insa, colegii lor din Constanta.

Staretii au promis ca vor rezolva toate problemele pana sambata seara, cand zeci de mii de credinciosi sunt asteptati in lacasurile de cult pentru slujba de Paste.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.