Se apropie războiul în Ucraina! S-au înregistrat 60 de încălcări ale armistițiului în doar 24 de ore

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 18 nov 2022, 03:10

Se apropie războiul în Ucraina! S-au înregistrat 60 de încălcări ale armistițiului în doar 24 de ore

Sursa: PixaBay

Neînțelegerile dintre Rusia și Ucraina sunt din ce în ce mai profunde. Cu toate că Moscova a transmis că va retrage trupele de la granițe acum două zile, lucrurile sunt contrare acestor declarații. În doar 24 de ore, au avut loc 60 de încălcări ale armistițiului.

Armata ucraineană a transmis că au existat 60 de încălcări ale armistițiului în doar 24 de ore făcute de separatiştii proruşi și un soldat a fost rănit.

S-au înregistrat 60 de încălcări ale armistițiului în ultimele 24 de ore. Kremlinul și-a exprimat îngrijorarea

Rebelii din estul Ucrainei au declarat că forţele guvernamentale au lansat, vineri, tiruri de artilerie şi mortiere în trei incidente.

Ceva asemănător s-a întâmplat și joi, atunci când armata ucraineană şi separatiştii proruşi s-au acuzat unii pe alții de bombardamente şi de pierderea de sub control a situaţiei în estul Ucrainei, scena unui conflict armat din 2014, în plină criză între Moscova şi Occident.

Citeste si: Joe Biden cere Rusiei să nu atace Ucraina: Un atac împotriva unui stat NATO este un atac împotriva tuturor

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Joi, Kremlinul şi-a arătt îngrijorarea faţă de situația care se tot tensionează în Ucraina. Pe de altă parte, SUA susţine că Rusia caută motive să înceapă un război. Marți, deputaţii din Duma rusă au votat un apel adresat preşedintelui rus, Vladimir Putin, pentru ca Rusia să recunoască independenţa teritoriilor separatiste proruse din estul Ucrainei.

Kremlinul spune că SUA și NATO acuză fără motiv Rusia că nu-și retrage forțele de lângă granița cu Ucraina, motivând că este nevoie de timp pentru ca trupele să fie retrase.

Citeste si: Șeful NATO anunță că nu a văzut nicio retragere a trupelor rusești de la granița cu Ucraina: ”Anunță că retrag trupe, dar armamentul rămâne acolo”

Cu toate că Moscova a declarat acum câteva zile că își va retrage parțial trupele de forță militară pentru a reduce temerile occidentale legate de o posibilă invazie a Ucrainei, SUA și NATO nu sunt atât de convinse și sigure de declarațiile făcute de Moscova. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, spunea că Ministerul rus al Apărării are un calendar clar pentru revenirea trupelor la bazele lor permanente, precizând că nu sunt fondate toate acuzațiile aduse.

„Este clar că gruparea pentru exercițiile militare s-a derulat pe parcursul mai multor săptămâni. Este imposibil să o retragi într-o singură zi. Este nevoie de timp. Ca întotdeauna, acuzațiile sunt nefondate”, a precizat acesta.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.